Alex Sandro još uvijek na meti Chelseaja
Foto: EPA

Bez obzira što je prelazni rok završen

Alex Sandro još uvijek na meti Chelseaja

Bez obzira što je ljetni prelazni rok završio prije nešto više od mjesec dana, ekipa Chelseaja još uvijek nije odustala od krilnog igrača Juventusa Alexa Sandra. 

Ne samo da nisu odustali od transfera, već navodno uskoro namjeravaju da pošalju i ponudu na adresu Juventusa u iznosu od 60 miliona funti. Roman Abramovič je spreman na ovaj potaz ponajviše zbog toga što želi pokazati koliko cijeni rad trenera njegove ekipe Antonija Contea.

Conte je imao nekoliko ljetnih želja, a malo mu se koja ispunila, ponajviše zahvaljujući tome što Abramovič nije bio široke ruke. Mnogi su smatrali a bi to na kraju mogao da bude razlog i odlaska Contea sa Stamford Bridge stadiona, ali svakako da bi ga dolazak igrača poput Alexa Sandra prilično smirio. 

Sandro je stara Conteova želja. Obzirom da italijanski stručnjak pomno prati Seriju A, upoznat je o kvalitetima Sandra i cijelo ljeto ga je pokušavao dovesti, ali bezuspješno. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Alex Sandro je u Juventus stigao prije dvije godine iz Porta i od tada je neizostavni član mašinerije Masimiliana Allegrija, ali i jedan od najboljih bekova u svijetu fudbala. 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi