Englezi tvrde: Antonio Conte napušta klupu Chelseaja?
Foto: EPA

Novinari složni da je odluka konačna

Englezi tvrde: Antonio Conte napušta klupu Chelseaja?

Midhat Šljivak

Italijanski stručnjak Antonio Conte napustiće Chelsea na kraju sezone, tvrde engleski novinari.

Sunday Times nedavno je objavio kako je Conte već odlučio da napusti Stamford Bridge na kraju ove sezone, a poraz od Manchester Cityja samo je pojačao špekulacije o odlasku s klupe Plavaca.

U njegov odlazak uvjeren je i glavni urednik sportske rubrike magazina The Sun Shaun Custis. On tvrdi da je Italijan već donio odluku i da će odraditi još ovu sezonu u Londonu.

"Ne treba to biti preveliki šok. Već ovog ljeta je bilo govora o odlasku, a narednog ide sigurno. Poznato je da menadžeri ne ostaju dugo u Chelseaju i ne treba čuditi ako ode. On je veoma promjenjiva osoba s promjenjivim karakterom i ne podnosi da mu rukovodstvo šefuje. Mislim da je sasvim jasno kako on nije previše zadovoljan i niko ga ne vidi kao dugoročno rješenje za menadžera", rekao je Custis.

Alyson Rudd iz The Timesa tvrdi kako je Conte samo još jedan novčić u Chelseajevoj mašini i da će biti zamijenjen čim skrene s kursa.

"Conte je donio titulu Chelseaju i vjerovatno je pomislio da će imati više moći u klubu, ali to se u klubu ne dopušta. Oni uvijek žele da se menadžer osjeća nesigurno i da budu samo dio mašine. Dovode menadžera sa posebnim vještinama, a ne one koji bi povećavali ego u klubu. U svakoj drugoj zemlji s titulom dobijate moć u klubu, ali u Chelseaju nikako. Oni ne razmišljaju na duge staze, unajme čovjeka da odradi posao i treneri ostaju od jedne do tri godine u klubu", istakla je Rudd.

Sam Wallace sa Telegrapha također se složio s kolegama, a on smatra da bi Contea već tokom sezone rukovodstvo željelo zamijeniti Carlom Ancelottijem.

"Chelsea će uvijek žaliti što su otpustili Ancelottija sezonu nakon što je osvojio dvostruku krunu. Pitane je da li bi se on sada vratio usred sezone. Međutim, događale su se i čudnije stvari. Trebao im neko ko je spreman da napravi iskorak. Ancelotti je takav i bilo bi ga zanimljivo vidjeti u klubu. Činjenica a je Chelsea otpustio veliki broj menadžera tjera ih da daju novu šansu onima koju su već bili tu, kao što je to bilo i s Mourinhom", istakao je on.

Chelsea je nakon sedam odigranih kola na četvrtoj poziciji Premiershipa sa 13 bodova, šest manje od dvojca iz Manchestera koji dominiraju na početku sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi