Alex Sandro produžio ugovor sa Juventusom
Često se proteklih mjeseci govorilo o odlasku Alexa Sandra iz Torina, ali na kraju se Brazilac odlučio na ostanak u klubu gdje ima sve što poželi (Foto: EPA)

Ostaje u klubu do 2023. godine

Alex Sandro produžio ugovor sa Juventusom

M. Šljivak

Brazilski fudbaler Alex Sandro (27) produžio je ugovor sa torinskim Juventusom.

Lijevi bek Stare dame danas je potpisao novi ugovor koji ga za Bianconere veže do ljeta 2023. godine, te su tako otklonjene sve špekulacije o njegovom odlasku iz Tima.

Alex Sandro je član Juventusa postao 2015. godine. Stigao je iz Porta i postao je jedan od ključnih fudbalera tima iz Torina u proteklim sezonama.

Sa Juventusom je brazilski defanzivac osvojio dosta toga. Proslavio je tri titule prvaka Italije i tri titule Kupa, a ukupno je odigrao 134 utakmice za italijanskog prvaka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sjajni Brazilac je ukupno postigao devet golova, ali njegov doprinos u odbrani, te asistencijama u fazi napada je ogroman.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije