Alex Sandro produžuje ugovor, zarađivat će kao Pjanić

Dogovoren nastavak saradnje

Alex Sandro produžuje ugovor, zarađivat će kao Pjanić

Lijevi bek Juventusa Alex Sandro uskoro bi trebao produžiti ugovor sa šestostrukim uzastopnim italijanskim prvakom.

Iako je ovog ljeta bio na pragu prelaska u Chelsea, sjajni Brazilac je ostao u Torinu i dogovoreno je da u bliskoj budućnosti potpiše novi ugovor do 2022. godine.

Italijanski mediji špekulišu da će Alex Sandro dobiti i značajnu povišicu. Do sada je Brazilac godišnje zarađivao 2,8 miliona eura, a njegova nova plata trebala bi iznositi 4,5 miliona eura  koliko trenutno u Juventusu zarađuju Miralem Pjanić, Sami Khedira i Gianluigi Buffon.

Alex Sandro je u Juventus stigao prije dvije godine iz Porta za 26 miliona eura, a do sada je za Staru damu odigrao ukupno 78 utakmica, od kojih 51 u Seriji A.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Osim za Juve i Porto, Alex Sandro je još nastupao za Maldonado, Santos i Atletico Paranaense.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi