Juve dobio novog štopera: Howedes potpisao
Foto: Juventus

Nijemac zvanično u Staroj dami

Juve dobio novog štopera: Howedes potpisao

Dojučerašnji defanzivac Schalkea je nakon mnogo špekulacija i najava njegovog transfera u Juventus i zvanično potpisao ugovor s aktuelnim italijanskim prvakom.

Howedes je u Juve stigao na jednogodišnju posudbu s opcijom otkupa njegovog ugovora po isteku iste. Iako iz Stare dame nisu zvanično saopštili visinu naknade, špekuliše se da će Schalkeu biti isplaćeno 3.5 miliona eura za Howedesovu posudbu, te da će, ukoliko Juve odluči otkupiti njegov ugovor, klubu iz Gelsenkirchena pripasti još 8.5 miliona eura.

Ovaj 29-godišnji štoper je, do sada, svoju čitavu karijeru proveo u Schalkeu, a od 2011. godine je bio i kapiten ove ekipe. Howedes je za Schalke odigrao 240 utakmica, te je uspio postići i 12 golova.

Benedikt Howedes je upisao i 44 nastupa za reprezentaciju Njemačke, a s Elfom je stigao i do titule prvaka svijeta 2014. godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije