Odlazak čovjeka kojem je karijeru obilježila najkomičnija scena ikad: "Ko ga j**e, uzeo sam milione"

Odlazak čovjeka kojem je karijeru obilježila najkomičnija scena ikad: "Ko ga j**e, uzeo sam milione"

Midhat Šljivak

Nekadašnji fudbaler Arsenala i Barcelone, te reprezentativac Kameruna Alex Song, zvanično se oprostio od fudbala u 36. godini. Karijeru je okončao kao član ekipe AS Arta/Solar7 iz Džibutija. On će ostati upamćen po sceni s Camp Noua kada je krenuo podići trofej s Carlesom Puyolom iako je ovaj tražio Erica Abidala.

Kamerunac Alex Song okončao je karijeru. Kamerunski vezista ne može više i okačio je kopačke o klin u 36. godini.

Naravno, oproštaj od fudbala je bio itekako emotivan. Riječi je pažljivo birao.

"S velikom tugom moram reći da je došao trenutak da okačim kopačke. Moj put je počeo u Yaoundeu. Igrao sam bez kopački, bos i na tvrdoj podlozi. To mi je dalo snagu i hrabrost da uspijem", napisao je Song i između ostalog je dodao:

"Kada sam otišao u Francusku, Bastia mi se činila kao čudo. Ipak, to je bio samo početak putovanja do Arsenala i Barcelone, dva najveća kluba na svijetu. Dosta mi je ljudi pomoglo i hvala svima koji su mi pomagali. Jedan je Song", poručio je sada već bivši fudbaler.

Oglasi

Kamerunac je posljednje tri sezone karijere igrao u Džibutiju za ekipu AS Arta/Solar7 s kojom je uzeo dva trofeja prvaka ove zemlje.

Prethodno je Song nastupao za Bastiju, Arsenal, Charlton, Barcelonu, West Ham, Rubin Kazan, te švicarski Sion u kojem je okončao evropsku avanturu.

Ono po čemu će Alex ostati upamćen je bizarna scena dok je nosio dres katalonskog diva Barcelone kada je postao predmet ismijavanja širom svijeta, te je došlo do scene koja će se zauvijek pamtiti.

Tadašnji kapiten Barce Carles Puyol krenuo je prema Ericu Abidalu, koji se vratio na teren nakon teške bolesti, kako bi s njim podigao trofej, a Song je u tim trenucima pomislio kako ide prema njemu i istupio je naprijed.

Kada je shvatio da on nije razlog zbog kojeg Puyol prilazi grupi, stidljivo se povukao, ali će ova scena zauvijek ostati upamćena.

On je priznao kako je u Barcu došao zbog novca i da mu ništa drugo nije bilo bitno: "Znao sam da neću igrati u Barcelonu, ali ko ga je*e, uzeo sam milione", iskreno je priznao ovaj bivši fudbaler.

Song je dres reprezentacije Kameruna oblačio 49 puta u periodu od 2005. do 2014. godine i interesantno je svakako da nije zabio nijedan pogodak.

Top Komentari

Mostarac94
Arsenala i Barcelone, dva najveća kluba na svijetu HAHAHAHAHHAHAHAHA prvi nije najveci ni u svom gradu a za drugi nemam komentara hahah
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi