Mnogi osuđuju hladnokrvnost sudije u teškom trenutku: Zbog posvete fudbaler morao van terena

Zanimljiv detalj u La Ligi

Mnogi osuđuju hladnokrvnost sudije u teškom trenutku: Zbog posvete fudbaler morao van terena

M. Šljivak

Fudbaler Villarreala Alex Baena dobio je crveni karton na utakmici protiv Almerije nakon što je podigao dres kako bi odao počast preminulom čelniku kluba Joseu Manuelu Llanezi.

Potpredsjednik Villarreala Jose Manuel Llaneza preminuo je prošle sedmične nakon teške borbe s leukemijom. Njegova smrt je pogodila igrače koji su odlučili da mu iskažu počast na utakmici.

Alex Baena je imao tu sreću da postigne pogodak u 56. minuti za 1:1. Nakon gola podigao je prednji dio dresa na kojem je bila ispisana poruka.

"Hvala na svemu Llaneza", pisalo je na majici koja je bila ispod dresa fudbalera Villarreala.

Sudija meča Ricardo de Burgos Bengoetxea mu je zbog podizanja dresa odlučio pokazati žuti karton. S obzirom na to da je 21-godišnji fudbaler već imao jedan karton, morao je ranije pod tuš.

Baena nije mogao da vjeruje kada je vidio da mu sudija pokazuje crveni karton. Pokušao ga je uvjeriti da nije potpuno skinuo dres već da ga je samo prebacio preko glave, ali sudija nije imao milosti.

Oglasi

Uzaludni su bili i protesti ostalih igrača Žute podmornice. Odluka se nije mogla promijeniti jer je on samo poštovao pravila fudbalske igre.

Baena je napravio grešku. Imao je karton, ali odlučio se kockati u ovom slučaju kako bi iskazao poštovanje prema preminulom potpredsjedniku i zbog toga će propustiti narednu utakmicu svog tima.

Mnogi smatraju da je sudija u ovom slučaju trebao progledati kroz prste, no propisi su propisi. Trener Villarreala je jedan od onih koji bi u ovom slučaju progledali kroz prste.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"On je jako dobar sudija, uvijek je na visokom nivou, ali postoje teške situacije. Reagovao je po pravilima, ali da je hladnokrvnije razmišljao možda ne bi donio istu odluku", istakao je Emery.

Jose Manuel Llaneza godinama je bio ključni čovjek Villarreala. Mnogi ga smatraju arhitektom kluba u koji je došao 1994. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi