Villarreal se nije pojavio na Camp Nou
Foto - EPA

Barcelona uvjerljiva

Villarreal se nije pojavio na Camp Nou

M. Šljivak

Barcelona je u 10. kolu La Lige na Camp Nou lagano savladala Villarreal s 3:0.

Mučila se Barcelona sa Žutom podmornicom sve do 31. minute, ali je potom u samo sedam minuta postigla tri gola i završila je pitanje oko pobjednika u ovom meču.

Do vodstva Barca stiže sjajnim golom Roberta Lewandowskog. Nakon ubacivanja Jordija Albe, Lewandowski se oslobađa dvojice igrača Villarreala i postiže gol za 1:0.

Četiri minute kasnije Lewandowski je ponovo u centru pažnje. Odlično prima loptu na 20-ak metara od gola i zatim spektakularno pogađa za 2:0.

Tačka na ovaj meč stavljena je u 38. minuti. Ansu Fati dobro prati akciju Ferrana Torresa i iz drugog pokušaja petom postiže pogodak za 3:0.

Mogao je tim Xavija Hernandeza postići još golova u ovom meču. Ipak, malo je Barca spustila gas u nastavku i nije bilo koncentracije u završnim akcijama.

Oglasi

S druge strane Villarreal nije pokazao ništa u ovom duelu. Kao da se tim Unaija Emeryja nije ni pojavio na Camp Nou i ovo je jedna od najlošijih utakmica ovog tima pod vodstvom sjajnog trenera.

Barcelona je i dalje tri boda iza Real Madrida na tabeli La Lige. Katalonci imaju 25 bodova od mogućih 30, a Real 28.

Villarreal ove sezone ne blista. Igraju dosta tvrdi i interesantno je da su u večerašnjem meču primili isti broj golova kao u prethodnih devet utakmica.

Žuta podmornica je na devetom mjestu s 15 bodova i u posljednje vrijeme ovaj tim igra poprilično slabo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 10. kolo:

Barcelona - Villarreal 3:0

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Dobra barca fina igra al me Villareal razocarao, msm do sad u 9 tekma 3 gola primili i veceras prime 3, ocito su pali pod pritiskom Nou Campa
5 1
Bavarac1312
Kao što se Barca nije pojavila u LP
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi