Opšti haos nakon utakmice u Madridu: Simeoneovi ratnici ne mogu da prihvate poraz

Slavlje Villarreala

Opšti haos nakon utakmice u Madridu: Simeoneovi ratnici ne mogu da prihvate poraz

E. Škorić

Atletico Madrid je večeras s 2:0 poražen od Villarreala u susretu 2. kola španske La Lige.

Atletico je na Wanda Metropolitanu poražen od Villarreala pred seriju teških mečeva. Domaći tim je imao blagu ulogu favorita, no trenerske kvalitete Unaija Emeryja došle su do izražaja, s tim da treba reći da su gosti imali i dosta sreće tokom utakmice.

Do 73. minute mreže su mirovale, a onda je Pino iskoristio katastrofalnu reakciju jednog Atleticovog defanzivca.

Duboko u nadoknadi vremena Villarreal je istrčao kontru, te je Moreno matirao Oblaka za konačnih 2:0 i tako je Žuta podmornica upisala i drugu pobjedu pošto je u prvom bila bolja od Valladolida.

Na kraju su viđene ružne scene, što nije neobično za špansku La Ligu, a naročito prgavce kakvi su igrači Atletica.

Do sukoba je došlo nakon što je Moreno isprovocirao domaće nogometaše. Već su bili pod velikom nervozom, pa im je teško palo radovanje nogometaša gostiju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Prije toga, Molina je dobio direktan crveni karton u timu Atletica jer je nasrnuo na protivničkog igrača.

Sve to na kraju će samo dodatni otežati situaciju Madriđanima, koji teško podnose svaki poraz. U narednom kolu Atletico će na teško gostovanje na Mestallu kod Valencije, dok Villarreal dočekuje Getafe. Ti dueli na programu su narednog vikenda.

Top Komentari

ubnt2
Nek je.Samo te cigane treba derati.
7 1
Zubandan
haha,Colo i njegova armija idiota koja kada god izgube kmece ko zadnje trebe. Ne volim Spansku ligu i padavicare iz La Lige a posebno ova dva kluba iz Madrida.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi