Više nema prepreka: Lacazette ima novi klub

Vratio se u Francusku

Više nema prepreka: Lacazette ima novi klub

Edmir Škorić

Alexandre Lacazette napustio je Arsenal kao slobodan igrač i vraća se u Lyon.

Lacazette je u Arsenal došao upravo iz Lyona u ljeto 2017. godine, a kapiten Topnika sada se vraća u Francusku te će potpisati ugovor kao slobodan igrač.

Francuski L'Equipe tvrdi da je postignut dogovor između igrača i kluba i da ostaje samo da se zvanično potvrdi prelazak napadača.

31-godišnjak je izvan ugovora i vagao je brojne ponude klubova diljem Evrope, ali se odlučio zta Lyon gdje je upisao 275 nastupa i postigao 129 golova prije nego što je krenuo u Englesku.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mikel Arteta je već planirao bez Lacazettea novu sezonu i želi na Emirates dovesti novog napadača, a najveća želja je brazilski reprezentativac i zvijezda Manchester Cityja Gabriel Jesus.

Vjeruje se da Jesus nije siguran u svoju budućnost u Manchester Cityju, jer je klub doveo Erlinga Haalanda iz Borussije Dortmund, a doći će i talentovani Julian Alvarez iz River Platea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti