Zaboravljeni Alexandre Pato se nakon sedam godina vraća u Italiju

Pred potpisom za Genovu

Zaboravljeni Alexandre Pato se nakon sedam godina vraća u Italiju

E. Čaušević

Brazilski napadač Alexande Pato trenutno je bez kluba nakon što mu je nedavno istekao ugovor sa Sao Paulom.

Pato se u Sao Paulo vratio prije više od godinu dana nakon što je dvije sezone proveo u kineskom TJ Quanjianu. Sa Sao Paulom nije dogovorio nastavak saradnje, te je više od mjesec dana bez ugovora.

Međutim, ovaj 31-godišnji napadač uskoro bi trebao pronaći novi klub i kako stvari stoje ponovo ćemo ga gledati u Seriji A. Poznato je da je Pato svojevremeno nosio dres Milana gdje je pružao najbolje partije, a San Siro je napustio prije sedam godina kada se vratio u Brazil.

Ipak, mediji na Apeninima pišu da Pato ponovo želi igrati u Seriji A, te da na stolu ima nekoliko zanimljivih ponuda. Već je u pregovorima s Genovom koja je ponudila Patu što je tražio i očekuje se da će karijeru nastaviti upravo u ovom klubu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Također, interes za njega pokazali su još Spezia i Monza, ali je teško da će Pato izabrati neki od ovih klubova. On je u Milanu igrao šest godine u na 117 utakmica uspio je zabiti 51 gol.

Patu se svojevremeno predviđala velika karijera kada je još kao tinejdžer 2007. godine potpisao za Milan, ali mnogi kažu da nije ostvario ono što se od njega očekivalo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi