Pamtit će se gol kojeg je zabio čudesni Argentinac: Nakon ovog cijena će mu 'podivljati'
Argentinski fudbaler eksplodirao je u dresu Brightona i reprezentacije Argentine i nedavno je s Gaučosima postao prvak svijeta

Alexis Mac Allister izveo majstoriju

Pamtit će se gol kojeg je zabio čudesni Argentinac: Nakon ovog cijena će mu 'podivljati'

M. Šljivak

Argentinski fudbaler Alexis Mac Allister (24) postigao je spektakularan pogodak za Brighton koji je u FA Kupu pregazio Middlesbrough s 5:1 i još je jednom potvrdio o kakvom se igraču radi.

Alexis Mac Allister postao je nedavno prvak svijeta sa selekcijom Argentine. Odigrao je sjajan Mundijal u Kataru i nije nikakvo čudo što je postao tražena 'roba' na tržištu.

Međutim, nakon današnje utakmice protiv Middlesbrougha i dva pogotka koja je postigao, njegova cijena će još više rasti.

Razlog što će cijena 'podivljati' viđen je u 58. minuti. Mac Allister je spektakularno petom s 10-ak metara pogodio protivničku mrežu i pokazao je kakav je velemajstor.

Brighton je spreman prodati 24-godišnjeg argentinskog veznjaka i već su postavili cijenu od 50 miliona funti. Interes za njega pokazali su Chelsea i Juventus.

Oglasi

Ipak, ne treba očekivati januarski transfer ovog fudbalera. Izvjesno je da bi njegov transfer mogao sačekati ljeto i on će sigurno u tom transfer prozoru napustiti ovaj engleski klub.

Alexis Mac Allister je član Brightona postao u januaru 2019. godine. Stigao je iz Argentinos Juniorsa za cifru od osam miliona eura.

Nije odmah dobio šansu u ovom klubu. Išao je na posudbu u tim u kojem je ponika, ali i Bocu juniors, pa je u Engleskoj redovan od januara 2020. godine.

Ove sezone 24-godišnji fudbaler je odigrao 16 utakmica u svim takmičenjima i postigao je sedam pogodaka za Brighton. Pet od toga je zabio u Premiershipu.

Sjajni fudbaler postao je i standardni član reprezentacije Argentine. Za Gaučose je odigrao 14 utakmica i postigao je jedan pogodak.

Može se pohvaliti da je osvojio Svjetsko prvenstvo na svom prvom velikom takmičenju, iako do prije godinu dana nije bio u planovima za nacionalni tim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi