Mac Allister se vratio u Brighton, a tamo ga dočekalo nevjerovatno iznenađenje

Prelijep gest kluba i saigrača

Mac Allister se vratio u Brighton, a tamo ga dočekalo nevjerovatno iznenađenje

Esmer Oštraković

Argentina je nakon pobjede u finalu Svjetskog prvenstva protiv Francuske postala prvak svijeta, te su tako ispunjeni snovi Lea Messija.

Naravno nisu to bili samo njegovi snovi, nego snovi svakog nogometaša koji je imao priliku da zaigra na Svjetskom prvenstvu.

Jedan od jako bitnih nogometaša u Argentini na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu bio je čovjek koji igra za Brighton, a on je Mac Allister.

Nakon sjajnog Mundijala za njega su se počeli raspitivati brojni klubovi, ali on je još uvije član Brightona, te se vratio u svoju ekipu.

A tamo ga je dočekala velika proslava. Priredili su mu njegovi saigrači i njegov klub predivan doček, a čak je ponovo podigao titulu prvaka Svijeta.

Oglasi

"Doček za našeg prvaka svijeta", stoji u objavi Brightona.

Zaista prelijepe scene u ekipi Brightona, uprkos tome što su posljednjeg dana prošle godine na domaćem terenu poraženi od Arsenala.

Svi pričaju o Martinezu i Fernandezu, ali drugi svjetski prvak jer pred transferom života

Svjetsko prvenstvo je idealna prilika za 15 minuta slave koje mogu donijeti i transfer života. Upravo se to dešava fudbaleru o kojem se najmanje priča, a zapravo je nezamjenljiva karika novog osvajača Mundijala.

Nakon što su Argentinci boljim izvođenjem penala pobijedili Francusku uslijedilo je veliko slavlje. Za neke igrače radost se tu neće završiti jer ih čekaju odlični transferi.

Posljednjih dana se najviše priča o Emilianu Martinezu, odličnom golmanu Gaučosa, i Enzu Fernandezu koji je proglašen najboljim mladim igračem turnira za kojeg je Chelsea spreman platiti čak 120 miliona.

Oglasi

Ipak, prije njih transfer života bi trebao realizovati jedan drugi fudbaler. Riječ je o itekako zahvalnom i korisnom veznjaku Alexisu Mac Allisteru koji nastupa za Brighton.

Mac Allister se prema najavama iz Italije neće još dugo zadržati na Ostrvu pošto mu slijedi transfer u Seriju A i to u slavni Juventus.

Ovaj 24-godišnjak je velika želja Stare dame nakon što je Masimilliano Allegri odobrio njegovo dovođenje i nema ništa protiv da se pridruži Juventusu.

Odlični Argentinac je već obavio razgovore sa svojom porodicom koja je također pristala za njegov transfer pošto je Italija druga zemlja za većinu argentinskih fudbalera.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Gazzetta dello Sport je transfer najavila vrlo izvjesnim, ali o detaljima te visini odštete za sada nema govora. Pozitivna stvar za Juve je što ovaj igrač na ljeto postaje slobodan.

Torinskom velikanu trebaju osvježenja u veznom redu. Allegri se nada potpunom oporavku Paula Pogbe koji bi u tandemu sa Mac Allisterom trebao činiti okosnicu ekipe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi