Klopp zadaje najbolniji udarac Salahu otkako sarađuju zajedno!

Slijedi razgovor lice u lice

Klopp zadaje najbolniji udarac Salahu otkako sarađuju zajedno!

A. Čaušević

Mohamed Salah je sa 24 gola i ove sezone najboljih igrač Liverpoola, ali Redsi imaju sezonu za zaborav pošto će prema svemu sudeći ostati bez evropskih takmičenja naredne sezone.

Iako je najbolji strijelac ekipe Salah je nekim svojim promašajim udaljio Liverpool od mjesta koje vode u Ligu prvaka i zbog toga ga Juergen Klopp namjerava "kazniti".

Egipćanini je posljednjih godina prvi izvođač penala u ekipi i do ove sezone je imao odličan učinak sa bijele tačke od svog dolaska 2017. godine.

Ipak nakon dva promašaja u porazu od Bournemoutha, a zatim i u remiju protiv Arsenala Salah je koštao Redse najmanje tri boda.

Britanski mediji pišu da je Juergen Klopp odlučio da popriča sa Salahom te da će mu predložiti da nekom drugom fudbaleru prepusti izvođenje penela.

Nije poznato ko će naslijediti Salaha pošto James Milner, koji penal u regularnom dijelu meča nije izveo još od 2019 godine, više nema ulogu startera.

Oglasi

Na posljednja četiri meča nokaut faze Liverpool je svaki put pobijedio na penale, uključujući pobjede u Carabao Cupu i FA Cupu nad Chelseajem prošle sezone.

To govori da njemački trener na klupi itekako ima i dobru ponudu za izbor novog penaldžije, ali konačna odluka još uvijek nije pala.

Salah se u akciju vraća u ponedjeljak navečer na gostovanju Leeds Unitedu. Do sada je protiv ovog tima izveo tri penala i sve tri je zabio.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sa 12 bodova zaostaka za četvrtim mjestom Redsima je potrebno istinskog čudo da mogu do Lige prvaka u posljednjih osam utakmica koliko imaju za odigrati.

Otišli ili ne u Ligu prvaka bit će ovo najlošija sezona Kloppa na klupi Redsa, pa ostaje da se vidi da li će i Salah odlučiti da napusti Liverpool u slučaju da izostane plasman u elitno takmičenje.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti