Alexis ponuđen Realu, ali Zidane ga je sa stilom odbio
Čileanski fudbaler je veliko razočarenje. U dresu Crvenih đavola nije napravio apsolutno ništa (Foto: EPA)

Francuz rekao 'ne'

Alexis ponuđen Realu, ali Zidane ga je sa stilom odbio

M. Šljivak

Real Madrid odbio je mogućnost dovođenja Alexisa Sancheza iz Manchester Uniteda.

Crveni đavoli se na sve moguće načine pokušavaju riješiti Čileanaca i njegove ogromne plate od 500.000 funti sedmično, ali nikako ne uspijevaju.

Zato su preko agenata odlučili da ponude Alexisa Real Madridu za cifru od 75 miliona eura. Međutim, to je trener Kraljeva Zinedine Zidane odbio.

Francuski stručnjak smatra da nema razloga da se dovodi Alexis. Uvjeren je da mu čileanski fudbaler ne bi donio nikakav dodatni kvalitet u napadačku liniju i odlučno je rekao 'ne' ovoj ponudi.

Tako će 30-godišnji ofanzivac morati da potraži druge opcije. Njega je menadžer Ole Gunnar Solskjaer otpisao i gotovo je sigurno da ga nećemo gledati u dresu Crvenih đavola od naredne sezone.

Alexis Sanchez United košta čak 16.000 funti po odigranoj minuti!

Čileanski napadač Alexis Sanchez jedno je od najgorih pojačanja Manchester Uniteda u proteklom desetljeću, barem ako se gleda njegov dosadašnji boravak na Old Traffordu.

Sportsman je odbio plate fudbalerima Manchester Uniteda u periodu dok su bili povrijeđeni, onda je podijelio kolektivne zarade svih njih i podijelio broj odigranih minuta u ligi ove sezone.

Tako je izračunato da Manchester United plaća Alexisa čak 16.000 futi po odigranoj minuti u Premier ligi. Alexis zarađuje čak 505.000 funti sedmično, a ove sezone je odigrao 615 minuta u Premier ligi, odnosno 14 utakmica. Inače, postigao je samo jedan gol.

Prošlogodišnje pojačanje Fred, koji je ekipu koštao 52 miliona funti, tokom ove sezone je upravu kluba 'izašao' 6.000 funti po minuti. On sedmično zarađuje 120.000 funti, a ove sezone je odigrao 566 minuta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iza njih dvojice je Paul Pogba koji je klub koštao 4.000 funti po minuti, ali na njega vrijedi dati svaki peni obzirom da je ove sezone prvi strijelac ekipe i pruža sjajne partije.

Zanimljivo, Marcus Rashford je najjeftiniji za upravu kluba obzirom da košta "samo" 767 funti po odigranoj minuti, a postigao je devet golova u ligi.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SakeArsenal
Bravo United, hvala vam što ste ga kupili
1 3
Alkma
On je sada samo za kine spreman
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi