"Kao igrač sam uspio jer nisam bio idiot koji je išao po barovima, nego sam radio samo dvije stvari"
Zinedine Zidane je proveo posljednjih pet godina u svojoj igračkoj karijeri u Madridu

Francuz nije imao lagan put do uspjeha

"Kao igrač sam uspio jer nisam bio idiot koji je išao po barovima, nego sam radio samo dvije stvari"

S. Pašalić

Sadašnji trener Real Madrida, Zinedine Zidane, je kao igrač imao dug i naporan put da bi stigao do vrha u profesionalnom nogometu.

Francuz je posljednjih pet godina u svojoj igračkoj karijeri proveo u Madridu, osvojivši Ligu prvaka i LaLigu uz velikane kao što su Ronaldo, Raul i Luis Figo.

Međutim, njegovi prvi koraci u nogometnoj karijeri nisu bili toliko glamurozni: "To mi je bilo jasno od samog početka", rekao je Zidane za jedan španski medij.

"Želio sam samo igrati nogomet. Ali imao sam poteškoća u školi, a roditelji su mi govorili da odustanem."

"Dobro sam znao da nemam idealan stav. Onda su mi jednog dana rekli: 'Znamo da imaš nešto na umu, tako da radi ono što želiš.' Kad sam jednom dobio dopuštenje svojih roditelja, fokusirao sam se na davanje svega kako bih postigao ono što sam htio.", nastavio je Zidane.

"Kad sam stigao u Cannes, vidio sam trening profesionalnih igrača i rekao sebi: 'Želim to učiniti.' Od tog trenutka, učinio sam sve što sam mogao da postanem najbolji.", dodao je Francuz.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nakon što se pridružio Cannesu u dobi od 17 godina, Zidane je promijenio stil života kako bi došao do vrha u nogometu. "Dobro sam spavao, nisam bio idiot koji je išao po barovima, samo sam pio vodu i rastezao se", rekao je on.

"Sve sam uložio u to da postanem najbolji igrač, morao sam to učiniti po svaku cijenu. Tako sam mogao učiniti roditelje sretnima, jer je to bio moj život, ali sam to učinio i kako bih ih učinio ponosnim.", završio je Zidane.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Fce
Samo bi pijo vodu i rastezao se poslije dugog spavanja haha nadam se da znas sabrati dva broja
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi