Inter je jedva dočekao da mu vidi leđa: Alexis dogovorio sve s novim klubom
Foto - EPA

Očekuje se ozvaničenje saradnje

Inter je jedva dočekao da mu vidi leđa: Alexis dogovorio sve s novim klubom

Midhat Šljivak

Čileanski fudbaler Alexis Sanchez (33) napustit će Inter nakon tri godine i karijeru će nastaviti u ekipi francuskog Marseillea.

Ovaj 33-godišnji napadač dogovorio je dvogodišnju saradnju s francuskim velikanom vrijednu tri miliona eura po sezoni i uskoro bi njegov transfer trebao biti ozvaničen.

Kako tvrdi Gazzetta dello Sport, posao je jako blizu realizacije. Čeka se samo da Alexis i Inter dogovore sporazumni raskid ugovora kojeg imaju.

Agent fudbalera Fernando Felicevich sastao se s rukovodstvom Intera. Traži se isplata pet miliona eura za raskid ugovora i vidjet ćemo hoće li Nerazzurri pristati na ovaj zahtjev ili će tražiti neko drugo rješenje.

Italijanski mediji navode da problema u raskidu ugovora ipak ne bi trebalo biti. Alexis će tako vjerovatno put Francuske i skrasit će se na čuvenom Velodromeu.

Čileanac će sasvim sigurno predstavljati veliko pojačanje za Marseille. Iako su mu 33 godine u njemu sasvim sigurno ima još žara za igru, a dokaz tom je činjenica da je odlučio otići iz kluba u kojem grije klupu.

Oglasi

Alexis je u Interu uglavnom dobijao šansu za igru s klupe. Klub je ovog ljeta tražio način da se riješi njegovog ugovora i jedva su dočekali da dođe konkretna ponuda.

U prethodne tri godine Čileanac je odigrao ukupno 109 utakmica za Inter i postigao je 20 golova. Može se pohvaliti da je osvojio titulu prvaka i italijanski Kup.

Alexis iza sebe ima poprilično bogatu karijeru. Evropsku avanturu započeo je u Udineseu, a zatim je igrao za Barcelonu, Arsenal i Manchester United. Imao je ogromne ugovore koje međutim nije pratila golgeterska forma izuzev jedne sezone u Barceloni i boravka u Arsenalu gdje je bio zaista sjajan.

Sada je došao red za novi izazov. Odlučio je prihvatiti ponudu Marseillea koji ima velike ambicije u novoj sezoni i pokušat će da izazove PSG u trci za šampiona Francuske.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Naravno, to će biti veoma težak izazov. PSG je apsolutni favorit za sve trofeje u Francuskoj, ali znalo se prethodnih godina desiti da negativno iznenade svoje navijače.

Marseille ima izuzetno dobru ekipu, a dolaskom Sancheza roster će biti znatno ojačan i sigurno je da se od ovog čovjeka očekuju golovi.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi