Milan ponovo pokazao snagu, Kolašinac imao utakmicu za zaborav

Rossoneri pobijedili u Francuskoj

Milan ponovo pokazao snagu, Kolašinac imao utakmicu za zaborav

E. Škorić

Milan je na Veledromeu gostovao Marseilleu, te je slavio rezultatom 2:0 u prijateljskoj utakmici.

Aktuelni šampion Italije pokazao je svoje najbolje lice, iako nije bio kompletan i iako tek treba da uhvati zalet za takmičarsku sezonu koja će u Italiji startati za dvije sedmice.

Rossoneri su oba gola postigli u prvom dijelu i oba puta nakon slabih reakcija bh. reprezentativca Seada Kolašinca, kojem je Messias Junior pravio strašne probleme po toj lijevoj strani Marseilleove odbrane.

Messias je pobjegao Kolašincu u 11. minuti, kada je pogodio za 1:0, a olako ga se riješio i u 28. minuti prije nego je asistirao Olivieru Giroudu za konačnih 2:0.

Kolašinac je zamijenjen na poluvremenu, a umjesto njega je ušao Nuno Tavares, Portugalac koji je stigao iz Arsenala i koji bi mogao postati prvi izbor kod trenera Igora Tudora na poziciji lijevog beka.

U nastavku veliki broj promjena, zaigrao je i Rade Krunić od 73. minute, ali i Simon Kjaer, koji se vratio nakon osam mjeseci pauze. Šansu je dobio i Yacline Adli, pojačanje Italijana iz Bordeauxa. U 83. minuti umjesto Girouda ušao je i mladi srpski napadač Marko Lazetić, koji bi trebao da ide na posudbu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U Mialnu će brzo arhivirati ovaj meč, ali s nestrpljenjem se čeka dolazak Belgijanca Charlesa De Ketelaerea, koji će preći iz Club Bruggea za oko 35 miliona eura nakon višesedmičnih teških pregovora.

Uz već potvrđene dolaske Divocka Origija i Adlija, očekuju se dolasci još nekih kvalitetnih igrača. Navijači se nadaju Renatu Sanchesu iz Lillea i Hakimu Ziyechu iz Chelseaja i obojica su trenutno u opticaju i na oku upravi slavnog kluba.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Prepo se Seo mislio da je messi a ono mesias žunijor
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi