Marseille čini sve da ga zadrži, ali su na vrata Alexisa Sancheza pokucali Arapi

Teško će odoljeti zovu novca iz bogate zemlje

Marseille čini sve da ga zadrži, ali su na vrata Alexisa Sancheza pokucali Arapi

E. Škorić

Francuski velikan Marseille čini gotovo sve da zadrži Alexisa Sancheza, no iskusni Čileanac dobio je dobru ponudu iz Saudijske Arabije.

Sanchez je protekle sezone u dresu Marseillea bio jako dobar i postigao je čak 18 golova uz tri asistencije, te je jedan od najzaslužnijih za povratak ovog velikana u Ligu prvaka.

No, sada se postavlja pitanje hoće li ostati na jugu Francuske ili će prihvatiti bogatu ponudu iz Saudijske Arabije. U Marseilleu čine sve napore da ga zadrže jer mu ističe ugovor, a on na stolu ima ponudu Al Fateha.

Al Fateh je poslao službenu ponudu od 10 miliona eura po sezoni igraču Marseillea, te mu nude ugovor do 2024. godine uz mogućnost produženja po njegovom izboru.

Ono što Alexis zaradi u Marseilleu je daleko manje od onoga što mu nude bogati Arapi, ali nastavak igranja na velikoj sceni i u Ligi prvaka moglo bi da bude nešto što bi bivšeg igrača Barcelone natjeralo da ostane.

Za sada će se Čileanac usmjeriti na utakmice svoj nacionalnog tima u junu, a onda krenuti na godišnji odmor, ali očekuje se da ipak donese konačan odgovor u narednim danima.

Oglasi

Ovaj napadač je počeo u Čileu za Cobrelou, a zatim u Evropi igrao za Udinese, Barcelonu, Arsenal, Manchester United, Inter, da bi 2022. prešao u Marseille, čiji je i danas član.

Nedavno se pisalo da bi se mogao vratiti u redove Arsenala, ali očito je sve bio plod novinarske mašte.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Marseille je završio treći u Ligi 1 pod vodstvom hrvatskog trenera Igora Tudora, a član ovog tima je i naš Sead Kolašinac, koji bi također trebao ostati. Marseille želi da nastavi kontinuitet dobrih igara, a cilj je da se napravi i iskorak u Ligi prvaka, što bi bilo samo prolaženje grupne faze.

Ponuda koju je Alexis dobio iz Saudijske Arabije nije ništa novo jer u ovoj bogatoj zemlji redom mame velike zvijezde. Otišao je Cristiano Ronaldo krajem 2022. godine, sada odlazi i Karim Benzema, dok bi se tamo mogli naći i drugi veliki igrači poput Sergija Ramosa, Luke Modrića i Lionela Messija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi