Alexis traži izlaz: Tužan je, prezire sve...
Za godinu i po Čileanac je odigrao samo 45 utakmica za United. Učinak od pet golova je itekako malo za najplaćenijeg igrača kluba (Foto: EPA)

Čileanac želi otići

Alexis traži izlaz: Tužan je, prezire sve...

M. Šljivak

Alexis Sanchez je potpuni promašaj Manchester Uniteda.

Za sezonu i po u dresu Crvenih đavola, Alexis nije pokazao apsolutno ništa. Igra očajno, zarađuje previše, pa na Old Traffordu jedva čekaju da ga se riješe.

Međutim, čileanski mediji se plaše da bi zbog svega što se dešava Alexis mogao odustati od nastupa za reprezentaciju na predstojećoj Copa Americi.

List La Tercera iz izvora bliskih 30-godišnjem napadaču tvrdi da je Alexis tužan, da prezire sve i da je potpuno izvan sebe u posljednje vrijeme.

Čak je i selektor Čilea Claudio Borghi najavio kako bi Alexis mogao ostati bez poziva u reprezentaciju zbog loše forme, a kako je igrao u Unitedu, to nije nikakvo čudo.

Navodno će Alexis sam odustati od nastupa na Copi. Želi se tokom ljeta fokusirati samo na sebe i potražit će novi klub u kojem će biti bitan faktor.

Ipak, teško je očekivati da će iko prihvatiti njegovu ogromnu platu. Morat će da pristane na mnogo niže uslove od ovih koje ima u Manchesteru, a rukovodstvo Uniteda mu je spremno platiti 13 miliona funti, samo da ode iz kluba.

Izvjesno je da ovaj napadač više nema šta tražiti na Old Traffordu. Igre koje je pružao su bile više nego smiješne i što prije ode, to je bolje po njega.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

red devil mo
Dog.se za neku realnu otpremninu stisnete ruku i lagano okrenes ledja. Ali ne! Kako se bezbolno odvojiti od ogromne sume novca? Nikako!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi