Uništio je Miralema Pjanića, a sada je u provaliju povukao velikana
Ajax je u ogromnoj rezultatskoj krizi u nisu upisali prvenstvenu pobjedu još od kraja oktobra prošle godine (Foto: EPA)

Alfred Schreuder još uvijek sjedi na klupi, ali neće dugo

Uništio je Miralema Pjanića, a sada je u provaliju povukao velikana

M. Šljivak

Čovjek koji je uništio boravak Miralema Pjanića u Barceloni, 50-godišnji Nizozemac Alfred Schreuder, uspio je upropastiti sezonu amsterdamskom velikanu Ajaxu i ovaj tim se nalazi u ozbiljnoj rezultatskoj krizi te je daleko od vrha tabele.

Alfred Schreuder radio je kao pomoćnik Ronalda Koemana u Barceloni dok je čuveni stručnjak predvodio katalonskog giganta, a upravo je on zaslužan što bh. veznjak Miralem Pjanić nije previše igrao u ovom timu.

Schreuder nikako nije podnosio Pjanića. Redovno je Koemanu podnosio izvještaje u kojima je bh. veznjak bio taj koji je smetnja, da bi mu na kraju predložio da se odrekne njegovih usluga u prošloj sezoni.

Na kraju je Pjanić spas potražio u Bešiktašu. Radost Koemana i Schreudera nije dugo trajala, pa su i oni veoma brzo dobili otkaz, a ekipu je preuzeo Xavi Hernandez.

Alfred je završio u ekipu Club Bruggea. Tamo je zahvaljujući ludom sistemu takmičenja uspio uzeti naslov prvaka, da bi proteklog ljeta stigao u Ajax.

Kopljanici na prvenstvenu pobjedu čekaju još od 22. oktobra. Sve su dalje od vrha tabele i trenutno su tek na petom mjestu s 33 boda.

Oglasi

Navijači Ajaxa nisu zadovoljni. Nisu ni igrači previše sretni metodama rada ovog 50-godišnjeg stručnjaka i rado bi mu vidjeli leđa.

Rukovodstvo amsterdamskog velikana zasad se nije odlučilo na otkaz Schreuderu, ali to bi se moglo promijeniti večeras ako ovaj tim ne uspije savladati Volendam.

Navijači su najaviili proteste protiv trenera. Desit će se u petoj minuti meča s Volendamom i vidjet ćemo hoće li Schreuder preživjeti večerašnji meč.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Ovaj stručnjak je pored Ajaxa, Barcelone i Club Bruggea, radio još kao asistent i trener u Twenteu i Hoffenheimu, a najveći uspjeh u samostalnom poslu mu je iznenadna titula u Belgiji, koju definitivno nije zaslužio.

S Ajaxom će teško uzeti trofej ove sezone. Vrlo je moguće da i neće dočekati kraj sezone kao trener tima jer njegov tim igra zaista loše u posljednje vrijeme.

Promo

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Ne lazimo se, PJANIC je unistio SAM SEBE..CAK je neko LEVATA uvjerio da uzme restoran u AVAZU..Levata SISA, KO STIGNE..
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi