Miralem Pjanić ga neće očima pogledati - U Emirate stiže čovjek koji mu je upropastio život u Barci
Alfred Schreuder je trenirao Miralema Pjanića u Barceloni dok je ovaj nosio dres katalonskog kluba (Foto: EPA)

Alfred Schreuder pred novim angažmanom

Miralem Pjanić ga neće očima pogledati - U Emirate stiže čovjek koji mu je upropastio život u Barci

M. Šljivak

Miralem Pjanić (33) boravio je u Barceloni dvije sezone, ali se na Camp Nou nije naigrao kod Ronalda Koemana. Zbog toga je u jednom trenutku otišao na posudbu u Bešiktaš, a kao razlog što je konstantno bio zapostavljan u katalonskom klubu navodi se ime tadašnjeg pomoćnog trenera Alfreda Schreudera.

Alfred Schreuder navodni je razlog što Miralem Pjanić nije uspio u Barceloni. Kao pomoćnik Ronalda Koemana redovno je podnosio izvještaje u kojima je označavao bh. veznjaka kao 'smetnju' i potom mu je predložio da se odrekne njegovih usluga.

Zbog toga je Pjanić otišao na posudbu u Bešiktaš, a nije predugo trajala sreća Schreudera i Koemana na Camp Nou jer su oni ubrzo nakon reprezentativca Bosne i Hercegovine morali napustiti Barcu.

Ovaj 50-godišnjak je potom preuzeo Club Brugge. Uspio je tamo uzeti titulu prvaka, zahvaljujući čudnom sistemu takmičenja, da bi prošlog ljeta preuzeo Ajax i potpuno je upropastio ekipu i ekspresno je dobio otkaz.

Uskoro bi se ovaj stručnjak i Pjanić mogli ponovo naći oči u oči. Alfred Schreuder je dobio ponudu za posao u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a želi ga ekipa Al Ain iz Abu Dhabija.

Pjanić je, kao što je već poznato, od prošlog ljeta član Sharjaha iz Emirata. Dolazak njegovog bivšeg saradnika u rivalski tim sigurno mu se neće dopasti i imat će dodatni motiv u utakmicama protiv Al Aina.

Oglasi

[instagram]https://www.instagram.com/p/Cr8mxXqJmk_/[/instagram]

Ono što je gotovo sigurno je to da srdačnog pozdrava neće biti. Schreuder je u nekoliko navrata jasno pokazao da ne podnosi bh. fudbalera koji neće imati razlog da išta drugačije osjeća prema svom bivšem saradniku.

Pjanić je u dresu Sharjaha ove sezone odigrao 24 utakmice i ima učinak od pet golova i pet asistencija. Njegov tim međutim igra veoma lošu sezonu i tek su na sedmoj poziciji.

S druge strane Al Ain se bori za titulu. Drugi su na tabeli s 54 boda, a ispred njih je samo Shabab Al Ahli s tri boda više.

Ipak, usprkos dobrom plasmanu menadžera Serhija Rebrova su spremni zamijeniti čovjekom koji uništava sve čega se dotakne, pa bi u ovom timu mogli itekako zažaliti s odlukom da ga angažuju.

Čovjek je navikao biti pomoćnik. Sve što je radio sam upropastio je, igrači ga ne podnose i zaista je nevjerovatno, pa nije ni čudo što se ne povezuje s nekim ozbiljnijim poslom.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CfGgnSeD9sy/[/instagram]

Ovaj stručnjak je pored Ajaxa, Barcelone i Club Bruggea, radio još kao asistent i trener u Twenteu i Hoffenheimu, a najveći uspjeh u samostalnom poslu mu je iznenadna titula u Belgiji, koju definitivno nije zaslužio.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zajid08
Nije bilo do trenera, do igraca je, treba objektivan bit'....
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi