Barcelona je postala prvak Španije, ali to nije razlog da se bruka
FOTO: EPA

Opuštenost ih koštala u 36. kolu

Barcelona je postala prvak Španije, ali to nije razlog da se bruka

H. Zilić

Fudbaleri Barcelone su prvaci Španije, to je matematički poznato i tri kola do kraja rezultatski nisu toliko bitna za Katalonce, ali to nije razlog svakako da se brukaju i opuštaju.

U utakmici vandrednog 36. kola La Lige, Barcelona je upisala neugodan poraz.

Katalonci su u gostima poraženi od Valladolida rezultatom 3:1. Ovaj trijumf je Valladolid izvadio iz opasne zone i mogao bi im značiti i opstanak u naredna dva kola.

Domaćini su igrali puno bolje, imali su više želje i na kraju svega je ovaj sjajan rezultat za njih. Počelo je sve u drugoj minuti kada je Christensen postigao autogol za 1:0.

Nakon toga Valladolid je bio još ofanzivniji, bolji, imali su prilika, a u 22. minuti dosuđen je penal za domaćine. Loptu je uzeo Larin i pogodio za 2:0, to je bio i rezultat prvog poluvremena.

Istina, Barcelona je imala svojih pokušaja u prvom poluvremenu, ali sve su to bile akcije i udarci bez konkretne završnice. Valladolid je svoje šanse iskoristio u prvih 45 minuta i zasluženo na odmor otišao sa vodstvom.

Oglasi

U drugom poluvremenu Barcelona je pokušavala da se vrati u susret, ali domaćini su bili veoma borbeni, svjesni činjenice da ima večerašnja utakmica možda znači život i opstanak u društvu najboljih.

Do kraja utakmice domaćini postižu i treći pogodak u 75. minuti, strijelac je bio Plata. Barcelona do gola stiže u 84. minuti, Lewaondowski je pogodio za 3:1 i to je bio konačan rezultat ove utakmice.

Barcelona je već prvak to je jasno, Real Madrid i Atletico Madrid idu u Ligu prvaka, blizu Lige prvaka je i Real Sociedada.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Villareal i Betis će navjerovatnije u Evropa ligu, dok će Atlethic Bilbao i Girona se boriti za Konferencijsku ligu, blizu je i Sevilla, ali Sevilla će vjerovatno sve karte baciti na finale Evropa lige 31. maja protiv Rome, gdje im novi trofej garantuje plasman u Ligu prvaka naredne sezone.

Na dnu tabele će biti totalna Ludnica. Elche je već drugoligaš, a za opstanak se bore, Espanyol, Getafe, Valladolid, Cadiz, Almeira, Celta, a možemo reći da još uvijek nije sigurna ni Valencija. Dvije ekipe će još u Segundu uz Elcha.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

NoSikiriky
Bruka se baš, prodaje se ko kurvha, ko humanitarna akcija dođu u ratu sa lanch paketima jbt, daj bodove za Evropu, daj onom za opstanak ma mrš više...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi