Iznenadio ih zahtjevom za transfer, ali Kounde na takav odgovor Barcelone uopšte nije bio spreman

Dobio ekspresan odgovor od kluba

Iznenadio ih zahtjevom za transfer, ali Kounde na takav odgovor Barcelone uopšte nije bio spreman

E. Čaušević

Francuski defanzivac Jules Kounde iznenadio je Xavija Hernandeza i čelnike Barcelone zahtjevom da klub na ljeto sasluša ponude koje dođu za njega i da mu ne prave problem oko transfera ukoliko dođe primamljiva ponuda. U Barci su bili neugodno iznenađeni zbog takvog zahtjeva, a Koundeu i njegovom menadžeru poslali su jasnu poruku.

Kounde je tek prošlog ljeta stigao u Barcelonu iz Seville za 50 miliona eura i pokazao se kao odlično pojačanje, ali niko očito u klubu nije ni slutio da bi Francuz na kraju mogao da traži odlazak nakon samo jedne sezone.

Međutim, glavni problem je što Kounde ne želi da igra na poziciji desnog beka na kojoj ga je Xavi najviše koristio i cilj mu je da igra štopera, a ako to u Barci nije moguće onda je odlučan u napuštanju kluba.

Španski mediji pišu da su u klubu iznenađeni takvim potezom Koundea i njegovog menadžera, ali smatraju da oni samo žele da izvuku što bolju platu za Francuza i u katalonskom klubu sigurno neće pristati na takve ucjene.

Također, Gerard Romero je objavio da su iz Barcelone jasno poručili Koundeu i njegovom menadžeru da će on moći da napusti klub, ali samo u slučaju da neko za njega pošalje ponudu od 90 miliona eura. Očekivali su da će možda popričati o novom ugovoru i plati, ali takav odgovor da će pristati na transfer ako dođe zadovoljavajuća ponuda nisu očekivali Kounde i njegov menadžer.

Jasno je da je Kounde nezadovoljan što ne igra na prirodnoj poziciji, ali i na desnom beku je imao ove sezone neke zaista odlične nastupe.

Oglasi

Romero dodaje da je Kounde već saopštio Xaviju da više nema namjeru da igra na toj poziciji i da u idućoj sezoni ukoliko ostane u Barceloni ima namjeru da se izbori za mjesto štopera u startnoj postavi ovog kluba.

Ukoliko za Koundea dođe ponuda koja će zadovoljiti apetite kluba onda će Barca morati naći zamjenu za njega, a prvi na listi želja je Juan Foyth iz Villarreala koji inače igra na poziciji desnog beka.

U Barceloni nisu baš najsretniji što Kounde preko menadžera pokušava da ucjenjuje klub, a očekuje se da će Xavi s njim na kraju sezone obaviti razgovor kako bi pokušali pronaći najbolje rješenje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Xavi ne želi da ostane bez ponajboljeg defanzivca i bit će zanimljivo vidjeti da li će pristati na Koundeov zahtjev i od iduće sezone koristiti ga isključivo na poziciji desnog beka.

Kounde je u dosadašnjem dijelu sezone za Barcelonu je odigrao 38 mečeva, zabio je jedan gol i upisao šest asistencija.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi