Alić: Imali smo pozitivne igrače, ali sada je sve dobro
Foto: FK Radnički Lukavac /fb

Trener Radničkog iz Lukavca za SportSport.ba

Alić: Imali smo pozitivne igrače, ali sada je sve dobro

S. Bošković

FK Radnički iz Lukavca sezonu u Drugoj ligi Sjever otvorio je pobjedom nad FK Gornji Rahići rezultatom 3:1.

U drugom kolu ovaj tim imat će gostovanje protiv ekipe NK Mramor, a cilj je pobjeda, a ovaj susret igra se sutra s početkom u 17 i 30 minuta. 

Pred ovaj meč SportSport.ba kontaktirao je trenera Radničkog Elvira Alića, koji je i igračka legenda ovog kluba, a on nam se javio pred početak treninga:

"Sve ide po planu, što bi rekli, te smo zadovoljni. U prvom meču su nam nedostajala tri standardna igrača koja su prošla pripreme zbog pozitivnih testova na koronavirus. Imali smo pet pozitivnih igrača, od toga tri standardna prvotimca, te i ja kao trener. No, sad su potpuno zdravi. Uradili su nove testove, te se pokazalo da su negativni i spremni su za sutra", govori Alić, te se osvrće na prvu odigranu utakmicu sezone: 

"Zadovoljan sam prvim mečom. Da mi je neko možda i ponudio neki manji rezultat ja bih to prihvatio s obzirom na to da sam gledao ekipu Rahića, te je to momčad koja ima glavu i rep. Ušli su u utakmicu u nekoj euforiji, te su željeli i nešto više. Međutim, dobio sam informacije da su moji momci odigrali jednu odličnu utakmicu i rezultat je odmah došao. Ja sam tu utakmicu vodio telefonski, dok je na klupi bio moj pomoćnik".

U Drugoj ligi Sjever kao glavni kandidat za plasman u Prvu ligu Federacije je OFK Gradina Srebrenik, te se u tom mišljenju slaže veliki broj poznavatelja fudbala u ovom takmičarskom rangu. Toga je i svjestan trener Radničkog, no ipak se nada će se otvoriti prilika u borbu za prvo mjestu.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

"Ambicije su da budemo u samom vrhu. Ali s obzirom na to da ekipa Gradine po meni jedan od favorita za ulazak, te su stekli sve uslove da uđu u Prvu ligu Federacije i teško je očekivati da neko drugi može biti prvi. Imaju teren i infrastrukturu, a i jedan su veoma uređen klub. No, mi imamo sasvim dobar raspored i dobro ekipu. Nedostaju nam možda jedan - dva igrača, a ako bi u prvih pet - šest kola imali dobre rezultate, te izašli neporaženi iz tih mečeva, onda dolazi do jedne nove euforije, te bi tad vidjeli šta će biti. Ako se ukaže prilika za nešto više nećemo bježati od nje".

Kao i svugdje u svijetu i mečevi u Drugoj ligi Sjever igraju se pred praznim tribinama što uništava draž lokalnog fudbala, a Alić smatra da bi se zbog toga određene ekipe mogle naći i u financijskom problemu. 

"Normalno da je teško igrati bez publike. To je svim ekipama problem, pogotovo onima koje skoro žive od tih ulaznice. Drugačije je to kad se gleda na TV-u i uživo. Mi smo sezonu otvorili pobjedom i sigurno je da bi za razliku od proteklih godina privukli više publike na stadion. Nadamo se da će se ovo uskoro završiti, pa da igramo pred publikom", zaključio je trener Radničkog iz Lukavca na kraju razgovora za SportSport.ba


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi