Bh. klub prije mjesec dana doživio najljepšu noć, a danas crno jutro: Čisti vandalizam na djelu!

FK Radnički Lukavac postao magnet za vandalizam

Bh. klub prije mjesec dana doživio najljepšu noć, a danas crno jutro: Čisti vandalizam na djelu!

Stadioni niželigaških fudbalskih klubovas obično su nezaštičeni i otvoreni za vandalske napade kojih uvijek ima, a pravi magnet za ljude koji se bavi takvim aktivnostima postala je ekipa FK Radnički Lukavac. 

Danas su čelni ljudi kluba, koji se inače takmiči u Drugoj ligi Sjever, na stadionu imali priliku vidjeti vrlo ružan prizor. Nekim ljudima je sinoć bilo toliko dosadno da su došli na vrlo bezobraznu ideju da točkovima automobila gotovo unište teren pomenutog kluba.

Svuda po travnjaku ostali su tragovi točkova koje će sada trebati ukloniti.

Radnički se oglasio preko Facebooka uz dvije poruke - da će odgovorni biti pronađeni i da uprkos svemu neće odustati.

"Ovakva djela, teško je ne osuditi. Čisti vandalizam na djelu! Iskreno se nadamo da će počinioci ovakve sramote biti pronađeni, a mi naravno nećemo odustati. Mislima smo već u narednoj sezoni, šampionskoj!", navodi se na stranici kluba uz tri fotografije s mjesta događaja.

Prije samo mjesec i pol dana ovaj klub suočio se sa sličnim problemom, samo što tada vandali nisu napali travnjak već su uništili električke instalacije na stubovima spremnim za postavljanje reflektorske rasvjete.

I tada su iz kluba poručili kako ih to neće omesti u namjeri da naredne sezone krenunu po prvo mjesto i plasman u Prvu ligu Federacije BiH.

Da su ozbiljni u takvom razmišljanju najbolje pokazuje činjenica da su prije četiri dana predstavili tri nova pojačanja.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Obzirom da se takmiče u Drugoj ligi Sjever glavni konkurenti za prvo mjesto trebali bi im biti FK Seona i FK Gradina.

Ovakva djela, teško je ne osuditi. Čisti vandalizam na djelu! Iskreno se nadamo da će počinioci ovakve sramote biti pronađeni, a mi naravno nećemo odustati. Mislima smo već u narednoj sezoni, šampionskoj!

Posted by FK Radnički Lukavac on Wednesday, June 24, 2020

Top Komentari

Bulle
Nać ****a pa linije po guzici im iscrtat sa šipkom, ne bi više nikad.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi