Alić: Sloga treba igrati na Tušnju ukoliko se izbori za PL

Dijalogom se sve može završiti

Alić: Sloga treba igrati na Tušnju ukoliko se izbori za PL

M. Šljivak

Deset kola odigrano je u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine nakon kojih je jasno da će se za plasman u elitni rang boriti Olimpik i Sloga, a svoju šansu iz prikrajka će vrebati Zvijezda i Bosna iz Visokog.

Takmičenje u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine je zanimljivo kao nikada do sada, a jedan od glavnih favorita pored Olimpika za ulazak u Premijer ligu je i Sloga Simin Han.

S obzirom da stadion ovog kluba nezadovoljava uslove za odigravanje utakmica elitnog ranga takmičenja pitanje je na kojem će Sloga ugostiti svoje protivnike ukoliko se plasira u društvo najboljih.

Stadion Tušanj, na kojem domaće utakmice igra Sloboda, čini se kao najrealnija opcija, a bez obzira što su iz Sloge prije početka aktuelne sezone dobili odbijenicu za odigravanje prva dva domaća susreta na Tušnju od JU "Gradski stadion Tušanj", čini se da je rješenje na pomolu.

Naime, kako je već ranije pisao SportSport.ba u ovu problematiku se i to na zahtjev članova Mjesne zajednice Simin Han iz Tuzlanske alternative uključio i Mensur Alić.

Tim povodom SportSport.ba je kontaktirao Alića, koji je potvrdio da se uključio u rješavanje problema, te je istakao da se nada da će u narednom periodu biti sve riješeno i to na zadovoljstvo svih strana.

"Istina je da sam se na zahtjev članova Mjesne zajednice Simin Han iz Tuzlanske alternative uključio u rješevanje ovog problema. To je moja dužnost, kao čovjeka koji je član Gradskog vijeća i koji je na izborima dobio povjerenje svih građana Tuzle. Naš cilj je omogučiti svim klubovima iz Tuzle, a Sloga to jeste, da imaju što bolje uslove. Mislim da do problema nije trebalo niti doći, te da se sve moglo riješiti bez prevelike pompe", istakao je Alić za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Za mene često u Tuzli kažu da sam dežurni vatrogasac i da mirim da tako kažem "zaraćene strane". Mislim da je dijalog ključan i da se svi zajedno moramo boriti za sport u Tuzli. Ne vidim razlog zbog kojeg Sloga, ukoliko izbori nastup u Premijer ligi, svoje domaće utakmice ne bi igrala na Tušnju. Nekako mi se čini da se ovdje u Tuzli u posljednje vrijeme dijelimo na ove i one i to bez ikakvog razloga. Nema potrebe za tim, moramo se pomagati. Poznato vam je da sam ušao u Upravu Slobode i da sam mandat dao na raspolaganje Skupštini zbog zdravstvenih razloga, no tu sam uvijek za tuzlanski sport. Na posljednjem vijeću Slobodi je rebalansom proračuna pripalo 380.000 KM za reprogram duga i to je još jedan uspjeh, kako mene tako i ostalih članova Gradskog vijeća. Znam da će mnogi reći, zašto su izdvojeni toliki novci, no sport je najbolja promocija za svaki grad, pa tako i Tuzlu", zaključio je Alić.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi