Hadžiosmanović teško optužuje Čolpu i Nogometni savez Kantona Sarajevo

Kako je Vrbanjuša izbačena iz takmičenja?

Hadžiosmanović teško optužuje Čolpu i Nogometni savez Kantona Sarajevo

S. Mlaćo

Jučer je trebala biti održana redovna sjednica Skupštine NS Kantona Sarajevo, no to se nije desilo. 

Na istoj su se pojavila samo dva delegata, te je otkazana.

Članovima Skupštine pismenim putem se obratio i legendarni Alija Hadžiosmanović Braco koji je u svom pismu iznio niz optužbi na račun predsjednika Saveza Fuada Čolpe i njegovih saradnika.

Hadžiosmanović je istakao da je obaviješten da je planiran izbor zamjenskih delegata Skupštine NS BiH i NS FBiH, te je pitao zbog čega FK i KMF Vrbanjuša nije dobila poziv za sjedniicu.

"Da li je klub koji je među ostalim klubovima osnivač Saveza isključen uz članstva suprotno Statutu, jer za isključenje iz Saveza odluku mora donijeti Skupština Saveza kao najviši organ upravljanja i odlučivanja, a ne neka Komisija?

Ko je donio takvu odluku i na temelju kojeg člana statuta i pravilnika? Molim za dokaz da je naš uvaženi član Velija Katica odustao od statusa zamjenskog člana ili je to nastavak odmazde prema kandidatima koji dolaze iz FK i KMF Vrbanjuša", pita se popularni Braco.

Oglasi

Ističe da je Savez talac dvije porodice (Čolpa i Gvozden) koji kako kaže kontrolišu sve finansijske tokove i sve procese koji se odvijaju u savezu.

Dodao je da su uposlenici Saveza delegati, kontrolori, posmatrači, predavači, te da su u sve komitete postavili svoje ljude kako bi mogli klubove disciplinirati.

Pozvao je sve klubove da se kako kaže suprostave nepravdi, a cijelo pismo pročitajte u prilogu.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga KS - Grupa A:

Opis nije dostupan.

Opis nije dostupan.

Top Komentari

rabodimis
fuad colpa je klosar, lopov, profesionalni uhlj*b.. iz truhle kafane na mjesto predsjednika saveza.. Pun grad bivsih fudbalera, legendi sa obje strane al colpa je sve prigrabio i privatizovao..
6 0
emadsarajevo2021
Čičak najveći smrad u fudbalu 20 godina zauzima mjesto a nikada i nikome nije pomogao. O Colpi Fudi i njegovom sinu je teško nešto fino reci. Kantonalni savez je njihova firma jer su Bazeni propali a i on kao advokat. Propast će sa njim i ovaj savez a i Vicin savez jer mi se Fudo uvukao u dupe. Bravo Braco ti jedini imaš hrabrosti reci istinu. Ostali će dici glas kad budu na redu da ih Colpe pokradu. Stoku treba istjerati na ulicu
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi