Tri pobjede nisu zavarale Tuzlake: Još dva odlična pojačanja stižu u Slobodu, ali tu neće biti kraj

Sjajan start Crveno-crnih

Tri pobjede nisu zavarale Tuzlake: Još dva odlična pojačanja stižu u Slobodu, ali tu neće biti kraj

A. Čaušević

Sloboda ima maksimalan učinak na startu takmičenja u Prvoj ligi FBiH, međutim u Rudarskoj 2 su odlučni da dodatno osnaže igrački kadar i u nastavku sezone.


Najteža od tri pobjede ostvarena je u Banovićima. Iako su se domaći žalili na sudijski kriterij sudije Edina Osmanovića pamtit će se pobjeda Slobode golom iz penala Kenana Delića.

Ako se po jutru poznaje dan Sloboda će biti prvi favorit za povratak u društvo najboljih, ipak na Tušnju ništa ne prepuštaju slučaju te namjeravaju ojačati igrački kadar.

Prvi koji stiže je ofanzivac Luka Merdović, a ljubitelji Prve lige FBiH ga se sjećaju po odličnim partijama u bihaćkom Jedinstvu.

U jednoj sezoni za Jedinstvo Crnogorac je zabio 15 golova i može se reći da će sigurno biti pojačanje za tim Zlatana Nalića.

Isto se može reći i za Tarika Kapetanovića koji bi svoj prvi period boravka u Sarajevu mogao završiti bez odigrane minute.

Oglasi

Talentovani lijevi bek je prije nekoliko sedmica stigao na Koševu, ali zbog žestoke konkurenciji slijedi mu odlazak na posudbu i to u matičnu Slobodu.

Po tuzlanskim kuloarima spominjalo se ime i Almira Bekića koji je slobodan nakon odlaska iz Zrinjskog, ali vrlo izvjesnim povratkom Kapetanovića opcija povratka je otpala.

U BiH bi se nakon skoro šest godina mogao vrati i Semir Kerla, radi se iskusnom defanzivcu koje je nastupao za Željezničar s kojim je osvojio i niz trofeja.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Kerla je posljednjih sezona igrao u Litvaniji i na Kipru, a svojim iskustvom bi sigurno donio sigurnost posljednjoj liniji Tuzlaka.

Inače, Slobodu i predstojećeg vikenda čeka novi lokalni derbi, ovaj put će Crveno-crni biti domaćini Gradini iz Srebrenika.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

limvotemirvah
Svaka cast! Ove godine osigurati opstanak u federalnoj, pojacati se malo preko iduceg ljeta, i onda bez problema mozete nazad u PLBiH.
2 4
Neka ljube stope Azmiru Husicu, da im nije Husica dotakli bi samo dno i klub bi se maltene ugasio, sta je dala Tuzla finansijski za Slobodu, nije dala nista ali zato daje Husic, Sloboda bi trebala promijeniti ime u FK HusicSportKlub - FK HSK iz Tuzle.
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi