"Rekao sam djevojci da će uvijek biti na drugom mjestu"

Navijači slave Alissona Beckera

"Rekao sam djevojci da će uvijek biti na drugom mjestu"

Edmir Škorić

Liverpool se u srijedu sastao sa Fulhamom na Anfieldu, te je teškom mukom došao do pobjede rezultatom 1:0.

Liverpool ima pet uzastopnih pobjeda u Premier ligi. U tih pet utakmica, bili su jako efikasni - dali su ukupno čak 16 golova, a sinoć nisu primili gol, što je prvi put od 4. aprila i "nule" protiv Chelseaja.

Alisson Becker je bio junak Redsa, iako je jedini gol postigao Mohamed Salah iz penala. Brazilski golman je blistao, a u 76. minuti je spasio domaće nakon velike šanse za Fulham.

Willian je dodao s boka do Carlosa Viniciusa, čiji je trzaj iz nekog razloga bio neočekivan za van Dijka – Vinicius je dobio ubojitu priliku, ali je Alisson na vrijeme izašao sa gola, graciozno se poklopio i odbranio udarac igrača gostiju.

Ova odbrana Alissona zadržala je Liverpoolu tri boda i nade u Ligi prvaka, a brojnim navijačima podarila puno pozitivnih emocija.

Oglasi

Čitajući komentare navijača Liverpoola na Twitteru, uglavnom hvale Alissona. "Strašno je i pomisliti gdje bismo bili bez njega!", napisao je jedan od navijača, dok drugi dodaje:

"Žao mi je što je naša odbrana iznevjerila ovog dobrog čovjeka ove sezone jer je zaslužio dobiti 100 cleensheetova mnogo ranije."

U moru komentara, ipak, pobijedio je ovaj:

"Puno puta sam rekao svojoj djevojci: ona će mi uvijek biti na drugom mjestu, jer Ali će uvijek ostati moj broj jedan"-

“Njegove reakcije su brže od profesionalnog boksera i pokreti su mu bolji od UFC borca. Tako mi je drago što je Alisson naš golman Najbolji u generaciji", dodaje još jedan fanatik Redsa.

Na krilima Alissona Liverpool sanja o Ligi prvaka iako ima do kraja odigrati još samo četiri utakmice. Redsima četvertoplasirani United bježi četiri boda, ali problem leži u činjenici da United ima čak dvije utakmice manje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ukoliko Crveni đavoli večeras ne pobijede Brighton u gostima, što bi lako moglo da se dogodi, sigurno će porasti nade navijača na Anfieldu da ovu užasnu sezonu ipak mogu završiti plasmanom u Ligi prvaka.

Liverpool svoj naredni meč igra već u subotu, kada će od 18.30 časova na Anfieldu ugostiti tim Brentforda.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti