Ili ne zna ili jednostavno nema sreće - Kompletan Anfield je u nevjerici gledao Darwina
Urugvajski napadač poprilično je razočarao sve u svojoj prvoj sezoni u dresu Liverpoola (Foto: Screenshot)

Još jedan potez za pamćenje

Ili ne zna ili jednostavno nema sreće - Kompletan Anfield je u nevjerici gledao Darwina

M. Šljivak

Liverpool je na Anfieldu savladao Fulham s 1:0 i ostao je u igri za plasman u Ligu prvaka. Jedini gol postigao je Mohamed Salah, a publika je ponovo s uzdahom razočarenja pratila određene poteze urugvajskog napadača Darwina Nuneza.

Darwin Nunez plaćen je prošlog ljeta 100 miliona eura ekipi Benfice. Očekivali su se od Urugvajca golovi, no on je postao predmet ismijavanja širom svijeta zbog nestvarnih promašaja i poteza kojima je nasmijavao publiku.

Nunezu takve stvari nisu nimalo smiješne. Očigledno mu se teško bilo uklopiti u Liverpoolu, no ako ništa drugo, konstantno je u centru pažnje zbog neuspješnih poteza na terenu.

I večeras je u duelu s Fulhamom imao potez koji je izazvao uzdahe razočarenja publike na Anfieldu. Nisu mogli da vjeruju šta je uradio.

Urugvajac je protiv Cedrica Soaresa imao situaciju jedan na jedan, pokušao je driblati, ali je zaboravio loptu, pa mu je rival lagano odnio loptu u duelu.

[twitter]https://twitter.com/nocontextfooty/status/1653860615373422592[/twitter]

Oglasi

Uzdah publike na Anfieldu dovoljno govori o razočarenju koje su proživili u tom trentku. Svi su očekivali dribling i gol-šansu, ali nisu dobili ništa.

Darwin Nunez je na kraju ostao bez prilike i bez gola i igru je napustio u 83. minuti meča.

Ovo je 23-godišnjem napadaču bio ukupno 41. meč ove sezone u svim takmičenjima za Liverpool. Za čovjeka plaćenog 100 miliona eura postigao je skromnih 15 pogodaka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U Premier ligi je odigrao 28 utakmica i postigao je devet pogodaka. Jednostavno premalo.

Podsjetimo, ovaj napadač je na Anfield stigao iz ekipe Benfice gdje je imao jedan sasvim uspješan period, a ranije je nastupao za špansku Almeriju i urugvajski Penarol.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Robijasi_It
de i Megvajer plaćen skoro toliko pa samo dao 2 gola ove sezone i imo je koju asistenciju
0 0
Gaston
Ma jedi ****a Midhate
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi