Alisson otkrio jednu stvar koja je pomogla Liverpoolu da osvoji Ligu prvaka
Alisson je u finalu protiv Tottenhama imao osam odbrana

Brazilac je ove sezone bio jedan od najzaslužnijih za veliki uspjeh Redsa

Alisson otkrio jednu stvar koja je pomogla Liverpoolu da osvoji Ligu prvaka

S. Pašalić

Liverpool se pobjedom protiv Tottenhama u finalu Lige prvaka ponovo vratio na krov Evrope.

Nakon što su prošle godine poraženi u finalu od Real Madrida sa 3:1, Redsi su ove godine savladali Spurse sa 2:0 i nakon 14 godina ponovo uspjeli osvojiti trofej Lige prvaka.

Jedan od najzaslužnijih igrača Liverpoola je definitivno bio golman Alisson Becker koji je sačuvao svoju mrežu u 6 od 12 utakmica Redsa u Ligi prvaka.

Alisson je prošlog ljeta stigao iz Rome u Liverpool za 62.5 miliona eura, a Brazilac je pokazao da vrijedi svaki euro koji je Liverpool platio za njega pa je tako i u finalu briljirao sa osam odbrana.

Ipak, Alisson i njegovi saigrači nisu uspjeli osvojiti naslov u Premier ligi iako su osvojili 97 bodova, a Manchester City je na kraju za samo jedanim bodom prednosti stigao do titule.

Liverpool je u ovoj sezoni uveo novi stil igre u kojoj su u prvom planu bili brzina i atletizam, a Alisson je sada otkrio kakvu je to promjenu uveo Jurgen Klopp koja je pomogla timu da dođe do velikog uspjeha.

"Puno treniramo u Liverpoolu i kad ponovno dođemo u posjed lopte, napravimo vertikalne pasove kako bismo pokušali potražiti najbolju opciju prema naprijed"

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Od prošle godine do ovdje, naš tim je puno evoluirao. Mogu kontrolisati kada moram kontrolisati i više smo radili na posjedu lopte"

"S obzirom da je igra prošle godine bila jako vertikalna, igrali smo na kontranapade. Ove godine smo više konzistentniji, prepoznatljiviji u igri", zaključio je Alisson.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

markopolo
Ja prevoda majko draga
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi