Kako je karijera Sadija Manea mogla otići u skroz drugom pravcu?
Senegalski napadač igra fudbal života u timu sa Anfielda (Foto: EPA)

Imao je i dosta sreće

Kako je karijera Sadija Manea mogla otići u skroz drugom pravcu?

Midhat Šljivak

Sadio Mane je već drugu sezonu jedan od najboljih krilnih napadača na svijetu.

Senegelac igra zaista fantastično u Liverpoolu, a ove sezone je sa Redsima uspio da osvoji trofej Lige prvaka.

Mane uživa igrati za Jurgena Kloppa. Otkrio je i kako ga je on želio dovesti u Borussiju iz Salzburga, ali da je došlo do velikih preokreta i on je na kraju završio u Southamptonu.

"Transfer iz Salzburga je bio veoma komplikovan. Southampton je dobar klub, ali nisam želio ići tamo", rekao je Mane i nastavio je:

"Želio sam u Dortmund, jer me je Klopp tražio. Međutim, Salzburg je dogovorio sa Spartakom iz Moskve. Oni su nudili više novca, a Dortmund je nudio 12 miliona eura. Nisam želio u Rusiji, želio sam igrati u velikim ligama i završio sam u Southamptonu", otkrio je Mane.

Tamo je i eksplodirao. Odigrao je dvije odlične sezone (2014-2016) i zatim je uslijedio transfer u Liverpool.

Potražite više informacija na temu Premier league:

A na Anfieldu igra fudbal karijere. Prošle sezone je podijelio titulu najboljeg strijelca Premiershipa sa kolegom iz tima Mohamedom Salahom i napadačem Arsenala Pierreom-Emerickom Aubameyangom.

Imao je Mane na kraju i sreće, jer ko zna u kom pravcu bi mu otišla karijera da je završio u Spartaku iz Moskve.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi