Roberto Carlos 'bocnuo' Barcu i Liverpool: Real je s lošom sezonom osvojio isti broj trofeja
(Foto: EPA)

Legendarni Brazilac

Roberto Carlos 'bocnuo' Barcu i Liverpool: Real je s lošom sezonom osvojio isti broj trofeja

M. Šljivak

Legendarni brazilski fudbaler Roberto Carlos poprilično je 'bocnuo' ekipe Barcelone i Liverpoola.

Nekada sjajni lijevi bek madridskog Reala je u razgovoru za Marcu govorio o mnogim stvarima, kako aktuelnim dešavanjima u klubu, tako i o prošlim vremenima.

Smatra da trofej klupskog prvaka svijeta ima istu važnost kao i titula La Lige i da Real ima isti broj trofeja kao Barcelona i Liverpool ove godine, iako su Kraljevi prošli kroz težak period.

"Tim je osvojio mnoge trofeje, ali dođe takav period kad jednostavno drugim prepustiš trofeje. Nemoguće je uvijek pobjeđivati, ali u ovako teškoj sezoni osvojili smo isto trofeja kao Barcelona i Liverpool. Nije mala stvar osvojiti klupsko prvenstvo svijeta. Ipak, sada je došlo vrijeme da mislimo o narednoj sezoni", istakao je Carlos.

Nakon silnih evropskih trofeja Brazilac smatra da će Zinedine Zidane sada lakše doći do naslova u La Ligu.

"Nakon silnih trofeja, pogotovo u Ligi prvaka, sada će im biti mnogo lakše da osvoje ligu. Problem je što smo navikli da osvajamo Ligu prvaka, a zapostavili smo La Ligu. Zidane ima tri evropska trofeja u nizu i zato me ne čudi što će juriti prvenstvo".

Govorio je o pojačanjima koja su došla u Madrid, posebno o Luki Joviću.

"Jović je sjajan igrač. Imao je jako dobru sezonu i došao je ovdje da osvaja trofje. Želim mu sve najblje, a vjerujem da može igrati skupa sa Karimom Benzemom".

Iako je važi za jednog od najboljih lijevih bekova svih vremena, Carlos je tu ulogu pripisao jednom drugom čovjeku.

"Za mene je Paolo Maldini najbolji ikad, iako nije igrao samo tu poziciju. Također, Branco je bio fantastičan, ali Paolo je bio moj idol", istakao je Roberto Carlos.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Carlos je za Real nastupio 512 puta u periodu od 1996. do 2007. godine i postigao je 67 golova.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mu'min Juventino FKS
Tisina najveci prevarantu u histroiji fudbala! Steroidu jedan i to konjski :D ti sinprevarant ko i tovj real koji je prevarama pola titula pokrao!
4 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije