U Evertonu to niko nije očekivao: Brazilac krenuo stopama Miralema Pjanića

Allan potpisao za klub iz UAE

U Evertonu to niko nije očekivao: Brazilac krenuo stopama Miralema Pjanića

Endin Čaušević

Brazilski veznjak Allan našao se u centru pažnje nakon neočekivane odluke da napusti Everton.

Ovaj 31-godišnji veznjak u Everton je stigao prije dvije godine kao veliko pojačanje iz Napolija, a klub s Goodisona je za njegov dolazak izdvojio čak 25 miliona eura.

Allan je bio standardan u ovom timu prethodne dvije sezone, ali u dosadašnjem dijelu Premiershipa nije odigrao ni minute za Everton što je bio pokazatelj da nije u najboljim odnosima s Frankom Lampardom.

Međutim, u Evertonu nisu očekivali da će Allan tako iznenada donijeti odluku da napusti klub i to nakon mjesec dana od zatvaranja prelaznog roka u Evropi.

Allan je iznenadio mnoge odlukom da karijeru nastavi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i jučer je zvanično predstavljen kao novo pojačanje kluba Al-Wahda.

Oglasi

Tako je ovaj Brazilac postao još jedan u nizu igrača koji su ovog ljeta odlučili da idu u UAE, a naravno prvi na toj listi zvijezda je Miralem Pjanić koji je nedavno iz Barcelone prešao u Sharjah.

To samo pokazuje koliko su u ovoj državi odlučili da ulažu u fudbal jer dovode velike zvijezde koje nisu na zalasku svojih karijera, a jasno je da je i novac velika prevaga u svemu tome.

Allan je jučer predstavljen u novom klubu s kojim je potpisao dvogodišnji ugovor i sigurno će biti veliko pojačanje.

Ovaj iskusni veznjak ponikao je u dresu Vasco da Game, a u Evropu je stigao prije 10 godina kada je potpisao za Granadu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nakon Granade igrao je u Seriji A za Udinese i Napoli gdje je pružao svoje najbolje partije. U Everton je došao kao veliko pojačanje, ali jasno je da baš nije opravdao očekivanja.

Također, Allan je i za reprezentaciju Brazila odigrao deset utakmica, ali poziv selektora nije dobio već dvije godine i teško je da će se to promijeniti nakon što je otišao u Ujedinjene Arapske Emirate.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi