Gucci i Louis Vuitton trake će ga koštati: Upozorenja nije shvatio ozbiljno, a onda je stigao poziv

Prijeti mu suspenzija i novčana kazna

Gucci i Louis Vuitton trake će ga koštati: Upozorenja nije shvatio ozbiljno, a onda je stigao poziv

Endin Čaušević

Allan Saint-Maximin ponovo se našao u centru pažnje zbog trake koju nosi na glavi na utakmicama.

Fudbaler Newcastlea poznat je po tome što nosi traku na glavi tokom utakmica, a to su sve trake poznatih svjetskih brendova koje koštaju i preko 200 funti.

Francuski fudbaler došao je u centar pažnje kada je počeo nositi Gucci traku na utakmicama, ali je ubrzo dobio upozorenje engleskog FA da to ne smije raditi i na taj način reklamirati tu kompaniju.

FA je jasno poručio igraču Newcastlea da je zabranjeno nositi bilo kakve odjevne predmete kojima se reklamiraju kompanije koje uopšte nemaju nikakvu saradnju sa engleskim Premiershipom.

Međutim, Saint-Maximin je to očito zanemario jer i dalje na utakmicama nosi traku oko glave, ali jedina promjena je da to više nije Gucci već je to traka brenda Louis Vuitton.

Ni ova kompanija nema saradnju s Premiershipom, a FA više ne želi da trpi takvo kršenje pravila. Saint-Maximin je prije nekoliko dana dobio zvaničnu odluku da je protiv njega pokrenuta istraga.

Oglasi

On je nosio traku Louis Vuitton na mečevima protiv Wolverhamptona (8. april) i Leicestera (17. april) i to nakon upozorenja kojeg je dobio. Saint-Maximin ima vremena do 19. maja da se očituje povodom svega, ali sigurno je da će biti kažnjen.

Allan Saint-Maximin Charged By FA For Wearing Designer Headbands During Games

Engleski mediji pišu da igraču Newcastlea prijeti čak suspenzija nekoliko mečeva u Premiershipu, ali i novčana kazna koja će iznositi čak preko 100.000 funti jer je prekršio pravilo nakon nekoliko jasnih upozorenja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Da je Saint-Maximina to itekako "trznulo" pokazao je na meču za vikend protiv Newcastlea kada je nastupio bez ove trake. Francuz pokušava da izbjegne suspenziju jer nije vjerovao da zbog toga može biti kažnjen, ali čini se da se kasno probudio.

Allan Saint-Maximin's point proven in 10 minutes at Man City, but his own  faults also exposed - John Gibson - Chronicle Live

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi