Kreće i Newcastle!
Foto - EPA

Ponuda za sjajnog napadača

Kreće i Newcastle!

M. Šljivak

Najbogatiji tim svijeta Newcastle pokušat će već u narednoj sezoni napasti vrh Premiershipa.

Eddie Howe je uspio tim sa St. James Parka izvući iz opasne zone i spasiti ispadanja, a sada slijedi ljeto u kojem navijači Svraka očekuju kvalitetna pojačanja za napad na vrh tabele.

Britanski Telegraph tvrdi da će Newcastle renoviranje tima započeti od napadača. Postoji veliki interes za dovođenjem Dominica Calverta-Lewina iz Evertona i ovaj transfer će pokušati brzo završiti.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CcJNiRaMAIH/[/instagram]

Calvert-Lewin je prošle sezone igrao sjajan fudbal. Međutim, ove je imao dosta problema s povredama i zato je nastupio u samo 15 utakmica uz tri postignuta pogotka.

Cijena 25-godišnjeg fudbalera je oko 40 miliona eura. Ta cifra je veoma pristupačna za najbogatiji tim svijeta koji je spreman izdvojiti i još više novca.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Newcastle će naravno imati veliku konkurenciju. Arsenal je također zainteresovan za ovog fudbalera i vidjet ćemo gdje će on na kraju završiti.

Dominic Calvert-Lewin je član Karamela od 2016. godine. Stigao je u Sheffield Uniteda, a timu s Goodisona je odigrao 188 utakmica i postigao je 56 golova.

Top Komentari

irnes4
Za mene je njukasl prvak engleske
2 0
amadeus21
Toliko dobrih napadaca na svijetu, oni hoce ovog magarca...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi