Allegri bi mogao u Španiju, ali ne u Barcelonu ili Real

Italijan bez angažmana

Allegri bi mogao u Španiju, ali ne u Barcelonu ili Real

A. Čaušević

Massimiliano Allegri je uzeo godinu pauze nakon niza trofejnih sezona na klupi Juventusa.

Allegrijeva naredna stanica u trenerskoj karijeri bi mogao biti Atletico Madrid jer postoji velika mogućnost da će na kraju sezone Diego Simeone napustiti Jorgandžije.

Italijan je u grupi trenera koji nemaju bez posla, ali imaju odličnu reputaciju, a njegov dolazak u Atletico će zavisiti od budućnosti Andree Berte.

Berta je već nekoliko godina sportski direktor madridskog kluba i u slučaju da on odbije ponudu Manchester Uniteda velika je vjerovatnoća da će Allegri naslijediti Simeonea.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Simeoneu ove sezone rezultati se i ne poklapaju bez obzira na velika ulaganja i na papiru odlličan roster. Jorgandžije su se već oprostile od La Lige i Kupa Kralja, preostala je još Liga prvaka i čini se nepremostiva prepreka u vidu Liverpoola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi