U Staroj dami kriju Dybalinu povredu: Bez Argentinca protiv Napolija?

Sutra se očekuje spektakl u Torinu

U Staroj dami kriju Dybalinu povredu: Bez Argentinca protiv Napolija?

Paulo Dybala bi mogao biti izostavljen iz postave Juventusa za "meč sezone" protiv Napolija koji je na rasporedu već sutra navečer, a italijanski mediji sada špekulišu da nije u pitanju Allegrijeva taktička zamisao.

Samo četiri boda dijele prvoplasirani Juve i drugoplasirani Napoli na tabeli Serije A, pa bi sutrašnji duel mogao ponuditi odgovor na pitanje o Scudettu.

Paulo Dybala je, barem na papiru, ponajbolji fudbaler Juventusa, te je ove sezone postigao 25 golova za Staru damu u svom takmičenjima. Ipak, Juve je i bez njega pružio jednu od najboljih partija sezone, kada je sa 3:1 slavio protiv Reala na Sanitago Bernabeu u revanšu četvrtfinala Lige prvaka.

Već nekoliko dana se špakuliše da bi Dybala mogao izostati iz postave Juventusa za duel sa Napolijem jer Allegri želi svoju ekipu "posložiti" u formaciju 4-3-3 u kojoj bi Mario Mandžukić, Douglas Costa i Gonzalo Higuain činili ofanzivnu liniju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Međutim, Rai Sport sada sugeriše da je zapravo Dybala zadobio povredu u susretu sa Crotoneom (1:1), ali da u Juventusu to kriju kako bi sastav Stare dame ostao pod velom misterije sve do sutra navečer.

Inače, duel Juventusa i Napolija u Torinu počinje sutra u 20:45 sati.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi