Allegri: Dybalu sam ostavio na klupi jer su nam Pjanić i Matuidi bili potrebniji
EPA

Trener Juventusa

Allegri: Dybalu sam ostavio na klupi jer su nam Pjanić i Matuidi bili potrebniji

Eldar Ganibegović

Nogometaši Juventusa su sinoć u okviru 18. kola Serije A na domaćem terenu savladali Romu sa 1:0, a nakon utakmice oglasio se trener Stare dame Max Allegri, koji je rekao kako je uvijek lijep osjećaj pobijediti sa jednim golom razlike. Menadžer Juventusa je također izjavio iz kojeg razloga je izostavio Paula Dybalu iz početnih 11 na ovome susretu. 

Jedini pogodak na utakmici postigao je Medhi Benatia. Juventus je na kraju imao i sreće, jer je Roma imala sjajne šanse preko Florenzija i Schicka, međutim rezultat se nije promijenio.

"Bila je to dobra utakmica, ali na kraju smo posustali i grčevito se borili za pobjedu", rekao je Allegri za Mediaset Premium.

"Mogli smo postići više pogodaka, ali pobijediti 1:0 je uvijek lijep osjećaj. Zapravo, poklonili smo Romi na kraju posljednju šansu, sve u svemu trebamo biti zadovoljni", izjavio je Max Allegri nakon utakmice pa prokomentirao ostavljanje Dybale na klupi iako je napravio samo dvije zamjene:

"Paulo nije nikakav problem za Juventus. Problem bi bio da ga nemamo. U ovom trenutku, situacija je takva da su nam potrebniji Matuidi i Pjanić koji se u posljednju liniju protivnika ubacuju iz drugog plana."

"Dybala je u kupu kroz sedmicu bio vrlo dobar i zabio gol, a ja sam mu nakon utakmice objasnio da ga ne vidim kao napadača protiv Rome. On shvata o čemu je riječ i poštuje moju odluku."

Potražite više informacija na temu Serie A:

Poslije ove pobjede Juventus se nalazi na drugoj poziciji, dok je Napoli prvi. Inter je treći, a Roma četvrta.

"Roma i Napoli su kandidati za Scudetto. Inter je još uvijek u vrhu, kao i Lazio. Večerašnja pobjeda je veoma važna, jer ako Roma pobijedi u zaostaloj utakmici, biće još bliži vrhu. Juventus živi za utakmice poput ove", dodao je menadžer Stare dame.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi