Dok svi šute Allegri je odlučio da progovori o kazni koju je dobio Juventus!

Stao iza svoje ekipe

Dok svi šute Allegri je odlučio da progovori o kazni koju je dobio Juventus!

E. Oštraković

Juventusu je oduzeto petnaest bodova zbog financijskih malverzacija, a to je naravno odluka Federalnog žalbenog suda.

Oni su usput kaznili i neke bivše, ali i aktuelne čelnike Juventusa suspenzijama, a o svemu je progovorio i trener Juventusa Massimiliano Allegri.

Tako je nakon ove odluke suda Juventus pao na deseto mjesto na tabeli u domaćem prvenstvu, te sada imaju 22 boda, tačnije 25 bodova manje od vodećeg Napolija.

Sutra ih čeka utakmica sa Atalantom na domaćem terenu, a Allegri je odlučio da na press konferenciji za medije govori o svemu.

"Ništa se neće promijeniti. Moramo osvajati bodove, moramo pokušati pobijediti Atalantu jer nam pobjeda donosi sedmo mjesto na tabeli. Imamo utakmice Evropa lige, kupa. Moramo igrati što bolje možemo. Naredne sedmice se vraćaju Pogba i Vlahović", rekao je Allegri, te je dodao:

"Imali so 37 osvojenih bodova prije presude i šansu za nastup u Ligi prvaka, a možda i za osvajanjem titule na kraju sezone. Moramo odraditi ono što nam je dužnost. Ne smijemo si dozvoliti da tugujemo kada bude donesena završna odluka", kazao je Allegri.

Oglasi

Pitali su Allegrija i da li će otići iz Juventusa ako se ne bude plasirao u Evropu.

"Ja sam trener Juventusa i ostat će tako, osim ako me ne otjeraju. Postoje trenuci u kojima morate pokazati odgovornost. Kad je teško, moramo biti muškarci. Siguran sam da će momci dati svoj maksimum", završio je trener Juventusa, Allegri.

Juventus žestoko kažnjen, oduzeto mu 15 bodova!

Novi skandal trese Seriju A. Velika kazna čeka Juventus zbog lažiranja finasijskog izvještaja.

Prema pisanjima vodećih italijanskih medija, Staroj dami će biti oduzeto 15 bodova na trenutni bodovni saldo ove sezone.

Ovu informaciju je među prvim prenio i Fabrizio Romano, a također prenose i ostali italijanski i evropski mediji.

Jvuentus je trenutno trećeplasirani u Seriji A sa 37 bodova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U slučaju oduzimanja 15 pomenutih bodova imao bi 22 boda što bi ga spustilo na 12. poziciju u društvo Empolija Bologne koji imaju također 22 boda.

Pred Juventusom je i dvomeč Evropa lige protiv Nantesa već krajem feburara.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi