Juventus na čudesan način najavio potpis Allegrija: Tajne poruke prepoznali su samo pravi navijači

Allegri ponovo na klupi Stare dame

Juventus na čudesan način najavio potpis Allegrija: Tajne poruke prepoznali su samo pravi navijači

M. Šljivak

Torinski Juventus na fenomenalan način je predstavio novog trenera.

Massimiliano Allegri ponovo će preuzeti vođenje torinskog velikana, koji je njegov povratak ozvaničio serijom zanimljivih poruka na društvenim mrežama.

Prvo su postavili mapu američke savezne države Minnesote i to je bio prvi trag za sve koji dobro poznaju Juventus da je Allegri novi trener.

Trag međutim nema nikakve veze sa ovom državom već sa rečenicom koju je Allegri saopštio tokom prvog boravka na klupi Stare dame.

Allegri je 2018. godine govorio kako voli trke konja i govorio je o konju zvanom 'Minnesota'.

Oglasi

"Volio sam ići na trke konja sa djedom, čak i kada sam imao pet godina. Odlučio sam da se kladim na konja koji se zvao 'Minnesota', a bookmaker mi je tada rekao: Prije ćeš voditi klub u Seriji A jednog dana ,nego što će Minnesota pobijediti u trci", otkrio je Allegri i zatim je dodao:

"Minnesota je pobijedila u toj trci, a ja sam sad trener Juventusa", istakao je Allegri.

Nakon mape Minnesota Juventus je postavio i fotografiju odijela na terenu, a to je fotografija Allegrijevog odijela kojeg je bacio tokom jedne utakmice Serije A protiv Carpija.

Allegri je sa Juventusom potpisao četverogodišnji ugovor vrijedan 28 miliona eura, a očekuje se da će ovaj stručnjak imati mnogo veću ulogu u kreiranju tima.

Od rukovodstva Stare dame dobit će slobodu da bira igrače koje želi dovesti i imat će ulogu kakvu imaju engleski menadžeri.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sjajni stručnjak je na klupi Juventusa boravio od 2014. do 2019. godine. Osvojio je ukupno 11 trofeja u tom periodu, a igrao je i dva finala Lige prvaka.

Ukupno je ekipu vodio u 271 utakmici. Ostvario je 191 pobjedu, 43 neriješena rezultata i 37 poraza.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti