Ronaldo saigračima u Juventusu priznao da napušta klub

Odlazi ovog ljeta

Ronaldo saigračima u Juventusu priznao da napušta klub

Edmir Škorić

Cristianu Ronaldu preostala je još godina dana ugovora s Juventusom, ali čini se da će prije planiranog završiti svoju epizodu u Torinu.

Nakon teške i turbulentne sezone, u kojoj je Juventus ipak osvojio Kup pobijedivši Atalantu u finalu i izborio Ligu prvak nakon velike borbe, Ronaldo ide na kratak odmor, pa na Evropsko prvenstvo s Portugalom.

No, pitanje je gdje će se vratiti nakon što se završi EURO. U Torino, čini se, neće. Prema pisanju italijanskih medija, Portugalac je svojim saigračima u Juventusu priznao da odlazi ovog ljeta.

Ronaldo je u Juventus stigao 2018. godine, ali 36-godišnjak nije uspio donijeti pehar Lige prvaka, a i prekinuta je Juventusova devetogodišnja dominacija na Apeninima. S obzirom na to da zarađuje 30 i nešto miliona eura po sezoni, Juventus je odlučio da je vrijeme za remont, a da Ronaldo može da potraži novi klub.

Njegovi bivši timovi Manchester United i Sporting povezani su s romantičnim povratkom svoje bivše zvijezde nakon što je Real Madrid odbio priliku da ga ponovo potpiše.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Tokom trogodišnjeg boravka u Torinu, Ronaldo je u dresu Stare dame postigao 101 gol i upisao je 22 asistencije u svim takmičenjima.

Takođe, mediji navode da je novi trener Juventusa Massimiliano Allegri prekrižio Ronalda i da ga svakako ne planira imati u rosteru u novoj sezoni, a Juventus sada mora da odredi cijenu i da sačeka prvu pravu ponudu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

amex
Ode on u psg..
6 0
Kenotala
Hvala za sve i sretno majstore. Pravi potezi u pogresno vrijeme su krivi za losije rezultate ekipe, nisi ti kriv sto je jedini organizator igre u ekipi bio Pirlo koji je bio trener.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi