Allegri: Miralem Pjanić je jučer bio u Božjim rukama, a danas je polumrtav

Neće igrati protiv Bologne

Allegri: Miralem Pjanić je jučer bio u Božjim rukama, a danas je polumrtav

E. Čaušević

Fudbaleri Juventusa sutra igraju protiv Bologne utakmicu 25. kola italijanske Serije A, a bh. reprezentativac Miralem Pjanić neće biti u konkurenciji za ovaj meč.

Juventus je u srijedu doživio neočekivano poraz od 2:0 na gostovanju protiv Atletico Madrida u prvom meču osmine finala Lige prvaka. Miralem Pjanić je počeo ovaj meč od prve minute iako je imao problema s prehladom, te se na terenu jasno moglo vidjeti da nije 100% spreman za igru.

To je na press konferenciji potvrdio i trener Juventusa, Massimiliano Allegri, koji je izajvio da se Pjanićevo stanje pogoršalo nakon utakmice. On je potvrdio da Pjanić neće igrati protiv Bologne jer želi da se u potpunosti oporavi, te da nema potrebe da rizikuju.

"Pjanić je trenutno polumrtav i ne mogu računati na njega. Imam na raspolaganju dva i po vezna igrača. Reći ću vam samo da je Pjanić jučer bio u Božjim rukama i nadam se da će se vratiti u što boljem stanju. Ništa nećemo rizikovati protiv Bologne", rekao je Allegri.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Utakmica između Bologne i Juventusa igra se sutra od 15 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi