Zašto Miralem Pjanić nije bio "pravi" protiv Atletica?
Bh. fudbaler je jučer imao velikih problema sa zdravljem. Imao je visoku temperaturu i ni sam ne zna kako je odigrao utakmicu (Foto: EPA)

Bh. fudbaler je jedva zaigrao

Zašto Miralem Pjanić nije bio "pravi" protiv Atletica?

M. Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić jučer je odigrao 72 minute u porazu Juventusa na gostovanju u Madridu kod Atletica (2:0).

Pjanić je, kao i ostatak ekipe, odigrao nešto lošiju utakmicu, ali je koliko-toliko uspijevao povezati vezni red ekipe, a nakon njegovog izlaska Juve je primio oba pogotka.

Međutim, na terenu je bilo vidljivo da Pjanić nije u svom najboljem izdanju. Djelovao je tromo i umorno, ali se zna i razlog zašto je pružio nešto slabiju partiju.

Bh. fudbaler uopšte nije trebao ni nastupiti u ovom meču. On je jučer imao groznicu, borio se sa visokom temperaturom i tek je u posljednji čas odlučeno da nastupi.

Iako se našao na terenu, Pjanić nije mogao da pruži sve što zna. Tijelo mu je bilo iscrpljeno, a i usprkos tome je bio jedan od najboljih fudbalera Juventusa.

Tako tvrdi i komentator RMC Sporta Andrea Bosco koji je rekao:

"Mario Mandžukić me razočarao, očekivao sam mnogo više od Paula Dybale, pogotovo u prvom poluvremenu. Morao je shvatiti da ga ne ide i pokušati da promijeni nešto. Bez Miralema Pjanića vezni red Juventusa ne postoji, a jučer je imao groznicu", rekao je Bosco.

Pjanić je na kraju igrao koliko je mogao. Trener Max Allegri ga je povukao sa terena u 72. minuti, a ubrzo je Atletico postigao dva gola i u Torinu putuje sa velikom prednošću.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Dva gola zaostatka nisu nedostižna. Međutim, Juve će morati da odigra vrhunsku partiju kako bi prošao u četvrtfinale Lige prvaka i pred njima je veliki izazov.

Revanš meč Juventus - Atletico igra se 12. marta na Allianz stadionu u Torinu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

HariS1110
ma daj ba.. s pjanicem ili bez primili bi golove. Atletico im lekciju odrzo. cuj sto se dybala i ostali nisu vidjeli. a primi loptu dva covjeka odma pored njega. jedan odma udara po nogama i ako kojim slucajem ostane na nogama tu je drugi da ga ubije. Pjanic bio povrijedjen al ni to nije izgovor. I veratti je bio povrijedjen vs. Man Utd pa ih je strpao u mali djep i malac dokazao klasu.
2 2
Seva1956
Neka,neka----ozdraviće MALI !!!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi