Allegri: Mislim da smo danas odigrali najbolju utakmicu sezone

Trener Juventusa odao priznanje svojim fudbalerima

Allegri: Mislim da smo danas odigrali najbolju utakmicu sezone

Juventus je i u osmom kolu Serije A ostvario trijumf, te ostao usamljen na vrhu tabele sa maksimalna 24 boda.

Još je rano donositi zaključke, ali čini se da Juventus nema ko zaustaviti na putu ka osmoj uzastopnoj tituli. Danas su fudbaleri Stare dame u gostima savladali Udinese sa 2:0, a trener Massimiliano Allegri je poručio da je to bila vjerovatno najbolja partija ove sezone.

"Odigrali smo vjerovatno najbolji meč ove sezone, jer protivniku nismo dozvolili doslovno ništa. Sebi smo postavili jedan cilj, a to je da pobijedimo prvih deset utakmica u Seriji A. Dobro se krećemo ka njemu", rekao je zadovoljni Allegri, te nastavio:

"Sada slijedi reprezentativna pauza koja nam dolazi u najbolje vrijeme. Osjećam da su neki igrači već malo umorni, pa će nam svakako dobro doći. I u narednim kolima želimo nastaviti sa ovom igrom jer naši ciljevi su uvijek jasni".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Allegri je na kraju posebno istakao Rodriga Bentancura, koji je bio strijelac prvog pogotka u 33. minuti. Drugi je bio djelo Cristiana Ronalda u 37.

Juventus će u naredna dva kola igrati protiv Genoe kod kuće i Empolija na strani, pa bi se vrlo lako moglo desiti da Allegrijev cilj bude ispunjen.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi