Allegri: Nije isto igrati u hrvatskoj ligi i Seriji A

Italijanski stručnjak o Pjaci

Allegri: Nije isto igrati u hrvatskoj ligi i Seriji A

Endin Čaušević

Fudbaleri Juventusa sinoć su na domaćem terenu savladali Palermo (4:1) u meču 25. kola italijanske Serije A.

Stara dama je bez većih problema upisala nova tri boda iako je Massimiliano Allegri odlučio u ovoj utakmici odmoriti nekoliko igrača. Šansu od prve minute po prvi put u prvenstvu dobio je Marko Pjaca, dok je bh. reprezentativac Miralem Pjanić meč odgledao s klupe.

Nakon utakmice Allegri je rekao da je Pjaca odigrao solidan meč, te da su ove utakmice šansa za mladog fudbalera da dobije iskustvo igranja mečeva u Italiji. Također, italijanske medije zanimalo je koji napadač je bolji Higuain ili Ibrahimović jer je ovaj stručnjak imao priliku da trenira obojicu.

"Pjaca mora da dobija iskustvo igranja ovakvih utakmica, on ima veliki kvalitet. Ali, jedna stvar je igrati u hrvatskoj ligi gdje su utakmice dosta jednostavnije, a totalno drugačije je nastupati u Seriji A", rekao je Allegri, te dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Higuain ili Ibrahimović? Teško je odlučiti ko je bolji, mogu samo reći da sam imao sreću da radim s obojicom".

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi