Juventus nemilosrdan prema Palermu

Ubjedljiva pobjeda Stare dame

Juventus nemilosrdan prema Palermu

Endin Čaušević

Fudbaleri Juventusa večeras su na domaćem terenu savladali Palermo (4:1) u okviru 25. kola italijanske Serije A.

Aktuelni prvak Italije do pobjede je stigao bez većih problema iako je Massimiliano Allegri odlučio da odmori nekoliko igrača za meč osmine finala Lige prvaka protiv Porta. Stara dama je od samog starta imala incijativu, a to se ovoj ekipi isplatilo već u 13. minuti kada je Marchisio pogodio za 1:0.

Palermo je nakon primljenog gola imao dobru šansu da se vrati u meč, ali je odličan šut Nestorovskog sjajno odbranio Buffon. Pet minuta prije kraja prvog dijela domaći su udvostručili svoju prednost fenomenalnim golom Dybale iz slobodnog udarca.

U drugom poluvremenu gledali smo dosta nezanimljiviju utakmicu u odnosu na prvo poluvrijeme. Najvažniji detalj drugog dijela desio se u 63. minuti kada je nakon asistencije Dybale povisio na 3:0. Argentinac je sada prvi strijelac Serije A sa 19 golova, jednim više od Džeke koji će u nedjelju protiv Torina pokušati da se vrati na lidersko mjesto.

U samom finišu utakmice vidjeli smo još dva gola. Prvo je na 4:0 povisio Dybala svojim drugim golom, dok je konačnih 4:1 postavio Chochev u trećoj minuti sudijske nadoknade. Juventus je prvi na tabeli Serije A sa 63 boda, deset više u odnosu na Romu koja ima meč manje. S druge strane, Palermo je na 18. mjestu sa svega 14 bodova.

Bh. reprezentativac Mate Jajalo igrao je do 50. minute kada je umjesto njega na teren ušao Toni Šunjić. Miralem Pjanić večerašnji meč odgledao je sa klupe za rezervne igrače.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Seria A, 25. kolo:

Juventus - Palermo 4:1


Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi