Allegri obećao promjene: Can počinje, Ronaldo zabija

Trener Juventusa pred duel sa Sassuolom

Allegri obećao promjene: Can počinje, Ronaldo zabija

Juventus je u prva tri kola nove sezone Serije A upisao tri pobjede, a Stara dama će seriju pobjeda željeti nastaviti i u nedjelju kada na Allianz stadion stiže neugodni i na početku sezone odlični Sassuolo.

Uprkos pobjedam, navijači Juventusa žele nešto "uvjerljiviju" igru od svojih miljenika, a svi se pitaju i kada će konačno Crsitiano Ronaldo postići svoj prvijenac u Seriji A.

Trener Juventusa Massimiliano Allegri je obećao nekoliko promjena za Sassuolo i poručio da vjeruje da će Ronaldo konačno postići gol.

"Još uvijek moram donijeti odluku o Khediri. Sutra bi trebao biti i prvi start za Emrea Cana, koji je stigao iz jednog drugačijeg stila fudbala i prirodno je da mu je potrebno neko vrijeme da se adaptira, posebno nakon povrede... I Emre Can i Rodrigo Bentancur mogu zamijeniti Pjanića, čak iako su to različiti tipovi igrača. Ako Alex Sandro ne počne, igraće ili Mattia De Sciglio ili Joao Cancelo. Benatia i Rugani su spremni i u dobroj formi", istakao je Allegri, pa nastavio:

"Mogu potvrditi da će Mario Mandžukić i Wojciech Szczesny početi utakmicu, za Mattiju Perina će biti više mjesta kako sezona bude odmicala. Oni koji su u proteklom periodu odigrali dvije utakmice sa reprezentacijom neće biti u startnoj postavi, uz izuzetak Matuidija.

Crsitiano Ronaldo je preskočio obaveze sa reprezentacijom Portugala kako bi se mogao fokusirati na treninge u novom klubu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Cristiano je dobro radio i sutra će 'razbiti maler'. Ne očekujem ništa više ni manje od onoga što je pokazao u prve tri utakmice, ali vjerujem da će pronaći put do mreže", dodao je na kraju Allegri.

Utakmica 4. kola Serija A između Juventusa i Sassuola igra se sutra sa početkom u 15:00 sati.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

sanin8
Forza Juve
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi