Allegri objasnio zašto je Higuaina ostavio na klupi

Mandžukić dobio prednost

Allegri objasnio zašto je Higuaina ostavio na klupi

Massimiliano Allegri izveo je iznenađujući sastav za utakmicu 4. kola protiv Intera. 

Nakon što je u prošlom kolu protiv Sassuola postigao dva pogotka, ovaj put Gonzalo Higuain je utakmicu počeo s klupe za rezervne igrače i potez trenera Massimiliana Allegrija je izazvao konfuziju među navijačima Juventusa. 

"Zašto sam na klupi ostavio Higuaina? Želio sam da igru baziram više na fizičkom kontaktu i bio mi je potrebniji u toku utakmice. Ubijeđen sam da je početnih 11 bilo kako treba. Da sam kojim slučajem ostavio Mandžukića na klupi, pitali biste za njega", kazao je Allegri.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juventus je nakon poraza od Intera pao na drugu poziciju i trenutno ima bod manje od Napolija. Naredno kolo za torinski klub donosi duel sa Cagliarijem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi